Šport > Košarka
13429 ogledov

"Če bi premagali Slovenijo? Tega ne bi komentiral"

miroslav raduljica Epa Miroslav Raduljica
Srbski košarkar zavrača namigovanja, da bi Srbija v finalu EuroBasketa premagala Slovenijo, če bi igrala v popolni postavi.

Po koncu evropskega prvenstva v košarki, na katerem je Slovenija v finalu premagala Srbijo (93:85), so srbski mediji velik del odgovornosti za poraz pripisali sojenju, čeprav so v isti sapi priznali, da so Slovenci igrali vrhunsko košarko.

Obenem je bilo v medijih moč zaznati veliko ugibanj, ali bi reprezentanca lahko posegla po zlatu, če bi imel selektor Aleksandar Đorđević na voljo tudi poškodovana Miloša Teodošića in Miroslava Raduljico.

Slednji je prepričan, da so takšna ugibanja brezpredmetna.

"Na prvenstvu smo nastopili z najboljšimi 12 igralci, ki so bili sposobni igrati. Teh namigovanj ne bi želel komentirati," je v pogovoru za Basketballsphere.com povedal Raduljica, trenutno član kitajske košarkarske ekipe Jiangsu Dragons, katere trener je nekdanji selektor slovenske reprezentance Memi Bečirović.

"Če bi zaigrala s Teodosićem, bi se lahko zgodilo kaj drugega in ne bi osvojili niti srebra. Kdo bi vedel?" je hipotetične scenarije ovrgel srbski reprezentant. "Žal mi je, da se je tako izšlo, ker smo bili onemogočeni. Pred finalom nisem mogel spati, tako sem bil nervozen," je priznal.

"Še nikoli nisem bil tako nervozen pred nobeno tekmo. Tokrat sploh nisem igral, vendar sem vseskozi buljil v namizni računalnik, tam nekje na Kitajskem," je pristavil srbski košarkar.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 14:42 28.oktober 2017.

    Boli, boli!?

  • partizanka 10:55 28.oktober 2017.

    šta je četnici, još uvijek plačete

Sorodne novice