Šport > Košarka
537 ogledov

Dragićeve besede glasba za ušesa slovenskih navijačev

Finale Eurobasket, Slavje Epa
Slovenski zvezdnik Goran Dragić resno razmišlja o nadaljevanju reprezentančne poti.

Prvo ime letošnjega EuroBasketa in gonilna sila slovenske reprezentance, Goran Dragić, je v pogovoru za italijanski rožnati časnik Gazzetta dello Sport še enkrat poudaril, da bi v prihodnosti lahko znova oblekel dres slovenske izbrane vrste, katero je vodil do zlate medalje na prvenstvu stare celine, prve v zgodovini slovenskega ekipnega športa.

"Moja prihodnost? Olimpijske igre s slovensko reprezentanco," je na vprašanje o nadaljevanju reprezentančne zgodbe odvrnil Dragić. Kvalifikacij se v nobenem primeru ne bo mogel udeležiti, razlog tiči v neusklajenosti Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) in severnoameriške lige NBA. "Kvalifikacije med sezono se mi ne zdijo najboljša izbira," je dodal.

Finale Eurobasket, Slavje | Avtor: Epa Epa
Dragić se je v pogovoru za italijanski medij ozrl po zmagi na evropskem prvenstvu, na katerem je zablestel v vsem svojem sijaju in si prislužil naziv najkoristnejšega igralca (MVP). "Zgodilo se je nepredstavljivo. Naš uspeh se bo za vedno zapisal v anale slovenskega športa," je povedal 31-letnik in izpostavil doprinos selektorja Igora Kokoškova.

"Od prvega dne mu je uspelo ustvariti pravo skupino ljudi v mirnem in resnem vzdušju. Finale? Pestili so me krči. V pomembnih trenutkih me je pametno pustil na klopi, ker nisem več imel moči. Ohranil nas je mirne, verjel je v naše menjave in drugo je prišlo samo od sebe."

"Luka je nekaj posebnega"

Dragićev glavni "pomagač" na evropskem prvenstvu je bil kakopak Luka Dončić. "On je eden najboljših v Evropi, če ne najboljši. Jasno je, da bo šel v NBA. Luka je res nekaj posebnega. V Sloveniji smo ga poznali že nekaj časa, vedeli smo, kakšne so njegove sposobnosti. A tudi za nas je bilo nepredstavljivo, da bo tako odločilen v ključnih trenutkih. Ko sem začel reprezentančno kariero, je bil eden od mojih mentorjev Saša Dončić. Danes se Luka k meni obrača za nasvete. Igra usode," je povedal zvezdnik Miami Heat.

Dragić se je zabaval od dejstvu, da je bil med nedeljskimi predsedniškimi volitvami prva izbira nekaterih volilnih upravičencev. "Kar nekaj navijačev je na volilni listek zapisalo moje ime," je povedal in dodal, da bo končna odločitev o reprezentančni prihodnosti pogojena z ligo NBA. "V ZDA se vse vrti okoli posla. Ko te pokličejo, moraš biti na voljo in igrati," je zaključil najboljši slovenski košarkar.

Finale Eurobasket, Slavje | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice