Šport > Zimski športi
8678 ogledov

Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva

ilka štuhec padec odstop EPA
Nesrečni Ilki Štuhec sta čim hitrejše okrevanje zaželela tudi najbolj priljubljen slovenski športnik in naša najuspešnejša alpska smučarka.

Novico o poškodbi Ilke Štuhec, ki si je na treningu v Pitztalu strgala kolenske križne vezi, danes odmeva po vseh večjih svetovnih medijih. Aktualna svetovna prvakinja v smuku naj bi okrevala več mesecev, kar pomeni, da je zanjo olimpijska sezona že izgubljena.

Prve diagnoze so potrdile sum strgane sprednje križne vezi. Trener Grega Koštomaj je v pogovoru za RTV Slovenijo dejal, da so v ekipi pretreseni in žalostni. "Po posvetih z zdravniki čakamo na navodila, kdaj bo sledila operacija," je povedal.

Ilka Štuhec Konec sezone Šport Huda poškodba Ilke Štuhec

Štuhčeva naj bi bila operirana v prihajajočih dneh. Po poročanju uradne spletne strani Mednarodne smučarske zveze (Fis) naj bi na kirurško mizo legla v sredo, 25. oktobra, nato pa bodo iz njenega tabora javnosti razkrili podrobnejše informacije o zdravstvenem stanju.

Štuhčeva bi morala v sezoni 2017/2018, v kateri bi branila mali kristalna globusa v kombinaciji in smuku ter drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, nastopiti z vijoličasto čelado, potem ko je pred manj kot mesecem dni postala novopečena članica družine Milka.

Debitantski nastop v barvah, po katerih je bila vrsto leto prepoznavna nekdanja slovenska šampionka Tina Maze, bo tako moral še nekoliko počakati.

Ilka Štuhec smuk Aspen globus Novost Šport Štuhčeva po sledeh Tine Maze

Na poškodbo najboljše smukačice na svetu so iz sveta belega cirkusa reagirale Sofia Goggia, Lara Gut, Tessa Worley, Julia Mancuso in Lindsey Vonn. Med prvimi se je oglasil tudi zlati slovenski košarkar Goran Dragić, ki je Štuhčevo gostil na letošnjem poletnem košarkarskem kampu. Najboljši slovenski košarkar je ob slovenski kraljici belih strmin osvojil celo smukaško prežo.

štuhec dragić Legendi Šport Dragić ob Štuhčevi osvojil smukaško prežo

"Bodi močna, šampionka, želim ti hitro okrevanje," je zapisal košarkar Miami Heat, Štuhčeva pa je odvrnila: "Hvala, Gogi. Kar te ne ubije, te okrepi, kajne?"

Če kdo, potem tegobe, ki jih preživlja najboljša smukačica pretekle zime, zelo dobro razume Vonnova. Najuspešnejša smučarka vseh časov je morala leta 2014 izpustiti olimpijske igre v Sočiju  potem ko je decembra 2013 obnovila poškodbo desnega kolena.

"Hudo mi je ob novici, da si je Ilka poškodovala kolenske vezi. To se je zgodilo tudi meni pred zadnjimi olimpijskimi igrami. Želim ti vse dobro, Ilka, dobro okrevaj," je zapisala. 

Zanimivo je, da se je Štuhčeva odzvala na zapisa Goggie in Gutove, ne pa tudi na objavo ameriške smučarske zvezdnice. Bržkone gre za naključje, saj se smučarki med seboj zelo spoštujeta. "Lindsey je naredila ogromno za alpsko smučanje," je na nedavni tiskovni konferenci dejala Štuhčeva.

Šampionki je čim hitrejše okrevanje zaželel tudi aktualni premier Miro Cerar in številni drugi slovenski in tuji navijači. "Šokiran sem ob novici Ilke Štuhec. Hitro okrevaj in se vrni še močnejša," je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 18:21 23.oktober 2017.

    Ilka, mi smo s teboj !!!!!!!!!!!!!!! Navijamo zate in za tvoje zdravje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na žalost se poškodbe dogajajo !!!!!!!!!!!!!!!! Pri tebi več, kot pri drugih, na žalost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Želimo ti čimprejšnje okrevanje