Šport > Košarka
729 ogledov

Slovensko zlato na EuroBasketu mu odpira pot v ZDA

Trifunović Zlatorog Cibona ABA
Slovenski košarkarski strokovnjak prejel vabilo za delo onkraj Atlantika.

Deset dni po zgodovinskem uspehu slovenske košarkarske reprezentance na EP je pomočnik selektorja Igorja Kokoškova Rado Trifunović prejel vabilo s strani prestižne kalifornijske univerze UCLA. Trifunović bo z Američani sodeloval mesec dni, osnova pa bo izmenjava znanj pri delu z mlajšimi košarkarji in njihovo uvajanje v reprezentanco.

Štiriinštiridesetletni Trifunović je kot strokovni vodja projektov mlajših starostnih kategorij in pomočnik selektorja moške članske reprezentance zaposlen na Košarkarski zvezi Slovenije. Za člansko reprezentanco je zbral 11 nastopov in dosegel 13 točk. V dresu s slovenskim grbom je nastopil na evropskem prvenstvu leta 1997 v Španiji. Trifunović je bil v svoji trenerski karieri trener mlajših kategorij, pomočnik in glavni strateg članov domžalskega Heliosa, s katerimi je dvakrat igral v finalu 1. SKL, enkrat pa v finalu Pokala Spar, Lastovke, vodil pa je tudi člansko moštvo Zlatoroga.

"Dolgoletni prijatelj Kory Barnett (direktor trenerskega štaba na UCLA) me je na pobudo glavnega trenerja Steva Alforda povabil na začetek pripravljalnega obdobja z namenom izmenjave znanj, saj jih zelo zanima slovenska košarka in razvoj mladih igralcev na prehodu v člansko reprezentanco. Zelo se že veselim in komaj čakam, da vidim delo na prestižni univerzi UCLA. Pričakujem, da bom s to izkušnjo pridobil veliko novega znanja in priložnosti," je vabilo pokomentiral Trifunović (zgoraj levo).

tiskovna konferenca Eurobasket 2017 | Avtor: YouTube YouTube

Komentarjev 1
  • pera 16:16 27.september 2017.

    Postani košarkarski menedžer https://mybasketteam.com/sl