Šport > Košarka
559 ogledov

Kapetan zlatih Slovencev brez milosti do rojakov

gašper vidmar Print Screen Vidmar je tekmo končal s 14 točkami.
Prvi center slovenske košarkarske reprezentance je zagrenil dan Petrolu Olimpiji.

V 9. krogu Fibine Lige prvakov je v Ljubljani gostoval turški Banvit, katerega član je zlati slovenski reprezentant Gašper Vidmar. Turki so že v uvodnem delu zagospodarili na igrišču, k čemur je z osmimi točkami v prvem polčasu ključno pripomogel prav kapetan aktualnih evropskih prvakov.

Olimpija je v drugem delu znižala zaostanek in se v nekem trenutku celo približala na dve točki razlike, a so košarkarji Banvita strnili vrste in na koncu slavili s 65:57.

Dražen Bubnić Petrol Olimpija Budućnost Liga prvakov Šport Vidmar odnesel zmago iz Ljubljane

Vidmar, nesojena želja madridskega Reala, je na parketu preživel 27:26 minute, kar je bila druga najdaljša minutaža med vsemi košarkarji Banvita. Dosegel je 14 točk in si z Angelom Caloiarom delil naziv najboljšega strelca gostujoče ekipe.

Slovenski center je imel kar 70-odstoten met iz igre (7/10 za dve, 0/0 za tri, 0/0 prosti meti), temu pa je dodal še štiri skoke, podajo in ukradeno žogo za statistični indeks 14.

Vidmar ni bil edini stari znanec Olimpije, ki si kruh služi v turški ekipi. Na trenerskem stolčku Banvita namreč sedi Sašo Filipovski, ki je Ljubljančane vodil od leta 2003 do 2005 in od 2011 do 2013.

Banvit je po devetih krogih pri šestih zmagah (6-3) in zaseda vrh lestvice v skupini C. Olimpija je zmagala trikrat (3-6) in je trenutno sedma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice