Šport > Nogomet
736 ogledov

Na nacionalki ostali brez prenosov reprezentance

Boštjan Cesar Slovenija Škotska epa
Tekme nogometne reprezentance ne bo več moč spremljati na RTV.

Nacionalna televizija je izgubila boj za TV pravice pri reprezentančnem nogometu, slovensko reprezentanco boste v novoustanovljeni Ligi narodov spremljali na kanalih televizije Sport Klub.

Na razpisu Evropske nogometne zveze je RTV Slovenija za pravice ponudila 2,75 milijona evrov (ta znesek bi se z vsemi davki na koncu dvignil na skoraj 3,4 milijona evrov), a to ni bilo dovolj. "Očitno je za področje Slovenije več ponudil Sportklub," so z RTV odgovorili na vprašanje, ki so jim ga postavili pri Večeru.

Slovenija Škotska Stožice Liga narodov Šport Slovenci v prvem bobnu

Če se nacionalna televizija ne bo uspela dogovoriti za sodelovanje s Sport Klubom, bo tako svetovno prvenstvo v Rusiji za štiri leta zadnje reprezentančno nogometno tekmovanje, ki ga bodo predvajali na RTV. V zadnjem času je sicer nacionalka že ostala brez prenosov košarkarskih in odbojkarskih tekem.

"Tako kot pri pravicah za prenose nastopov košarkarske reprezentance se je morala RTV Slovenija soočiti z realnostjo vse bolj komercialno naravnanega okolja športnih prenosov in s tem povezanih pravic tudi pri reprezentančnem nogometu. Velikih zneskov za pravice velikih športnih tekmovanj, ki jih zmorejo plačevati le specializirane televizije s posebnimi dogovori s kabelskimi operaterji, RTV Slovenija enostavno ne zmore plačevati," so za Večer odgovorili na Kolodvorski. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice