Šport > Nogomet
279 ogledov

Slovenci v prvem bobnu

Roman Bezjak Slovenija Škotska kvalifikacije za SP epa
Slovenski nogometaši bodo nastopili v skupini C lige narodov.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da bo žreb novoustanovljene lige narodov 24. januarja prihodnje leto v švicarski Lozani. Slovenska izbrana vrsta, ki jo bo po novem vodil vodil Tomaž Kavčič, bo januarski žreb pričakala v prvem bobnu skupine C skupaj z Madžarsko, Romunijo in Škotsko.

Možni tekmeci Slovenije iz drugega bobna so Srbija, Grčija, Albanija in Norveška, iz tretjega Črna gora, Izrael, Bolgarija in Finska, iz četrtega pa Ciper, Estonija in Litva. V eni skupini bodo nastopile tri, v treh skupinah pa štiri izbrane vrste. Zmagovalci vseh štirih skupin bodo napredovali v skupino B, zadnjeuvrščene pa bodo nazadovale v skupino D.

(Ukrajina - Slovenija) Katanec Brez senzacije Šport Iz Katančevih ust v ušesa NZS, novi selektor je ...

Nosilci med elito svetovni in evropski prvaki, Belgijci in Španci

V prvem bobnu elitne skupine A lige narodov so Nemčija, Portugalska, Belgija in Španija, v drugem bobnu Francija, Anglija, Švica in Italija, v tretjem pa Poljska, Islandija, Hrvaška in Nizozemska.

V prvem bobnu skupine B so Avstrija, Wales, Rusija in Slovaška, v drugem bobnu Švedska, Ukrajina, Irska in BiH, v tretjem pa Severna Irska, Danska, Češka in Turčija.

V prvem bobnu skupine D so Azerbajdžan, Makedonija, Belorusija in Gruzija, v drugem Armenija, Latvija, Ferski otoki in Luksemburg, v tretjem Kazahstan, Moldavija, Liechtenstein in Malta, v četrtem pa Andora, Kosovo, San Marino in Gibraltar.

Razporeditev po skupinah je bila določena z uvrstitvijo posamezne države po Uefinem koeficientu reprezentanc ob koncu evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Prve tekme v ligi narodov bodo odigrane od 6. do 8. septembra 2018.

Razpored:
1. kolo: 6. do 8. september 2018
2. kolo: 9. do 11. september 2018
3. kolo: 11. do 13. oktober 2018
4. kolo: 14. do 16. oktober 2018
5. kolo: 15. do 17. november 2018
6. kolo: 18. do 20. november 2018
Zaključni turnir skupine A: od 5. do 9. junija 2019

Zmagovalci posameznih skupin med dvanajsterico elitnih reprezentanc se bodo junija 2019 pomerili za naslov zmagovalca Lige narodov. Najprej bo na sporedu polfinale, le nekaj dni kasneje še tekma za tretje mesto in finale. Sklepni turnir bo v eni izmed držav, ki se bodo uvrstile med četverico najboljših.

Začetek EP 2020 v Rimu, Finale v Londonu

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je po današnjem zasedanju izvršnega odbora Uefe v Nyonu še sporočil, da bo finalno tekmo evropskega prvenstva 2020 gostil sloviti londonski stadion Wembley, uvodna tekma pa bo v Rimu.

ronaldo portugalska | Avtor: Epa Epa

Prvič v zgodovini evropskih nogometnih prvenstev bo sicer sklepni turnir stare celine potekal v trinajstih državah. Tekme skupine A bodo v italijanskem Rimu in azerbajdžanskem Bakuju, skupine B v nizozemskem Amsterdamu in romunski Bukarešti, skupine C v ruskem Sankt Peterburgu in danskem Koebenhavnu, skupine D v angleškem Londonu in škotskem Glasgowu, skupine E pa v španskem Bilbau in irskem Dublinu.

Wembley bo gostil največ tekem, skupno kar sedem, vključno z obema polfinalnima tekmama in finalno, ki bo 12. julija 2020.

Izločilne tekme bodo gostili še Belgija, Nemčija in Madžarska, naslov evropskega prvaka pa bo branila Portugalska, ki je lani zmagala na zaključnem turnirju v Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice