Šport > Nogomet
951 ogledov

Čeferin pomiril Hrvate: "To mi ne pade na pamet"

aleksander čeferin
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) je hrvaškim novinarjem zatrdil, da je popolnoma nepristranski.

"Podpiramo Hrvaško nogometno zvezo (HNS) in zakonitega predsednika," je med obiskom Sarajeva hrvaškim novinarjem povedal prvi mož Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Pojavila so se namreč namigovanja, da ima protikandidat Davorja Šukerja na prihajajočih volitvah za predsednika hrvaške HNS podporo prvega moža Uefe. Obstoječemu predsedniku mandat poteče leta 2018, njegov najresnejši konkurent pa naj bi bil nekdanji hrvaški reprezentant Dario Šimić.

Čeferin se je v Sarajevu srečal s Šukerjem, poroča Slobodna Dalmacija, a zanikal, da mu je s tem izkazal podporo. Enako indiferenten je do njegovega izzivalca.

"Ne vem, kaj naj bi pomenila zasebna podpora. Podpiramo izvoljenega predsednika, za zdaj je to Davor Šuker. Nikoli mi ne bi padlo na pamet, da bi podpiral enega kandidata, ker bi bilo to v nasprotju s statutoma Fife in Uefe," je zatrdil Čeferin in dodal, da se nihče ne sme vmešavati v volitve novega predsednika HNS. "Tega ne sme ne Fifa ne Uefa, niti nobena druga politika," je bil jasen.

Situacija bi se, je povedal Čeferin, hitro spremenila, če bi bil kateri ob obtoženih funkcionarjev spoznan za krivega malverzacij. "Seznanjeni smo, da proti nekaterim članom HNS tečejo postopki. Zame je kot pravnika zelo pomembna domneva nedolžnosti. Če bo kdo obsojen, potem zagotovo ne sme delovati v nogometu," je povedal.

aleksander čeferin Velik človek! Šport Čeferin navdušil z nadvse plemenito potezo Aleksander Čeferin Aleksander Čeferin Šport "Tega ne bom dovolil, za to živijo stari starši in vnuki" aleksander čeferin Veljak Šport Čeferinu še en predsedniški stolček
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.