Šport > Nogomet
387 ogledov

Čeferin spregovoril tudi o Katancu

aleksander čeferin EPA
Predsednik Uefe: "Superlige najbogatejših ne bo!"

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je v intervjuju za Televizijo Slovenija obljubil boj proti večanju razlik med klubi, do katerih prihaja zaradi tujih finančnih vlaganj, še enkrat pa je zatrdil, da takoimenovane superlige ne bo.

Kevin Kampl Kampl Šport "Vem, zakaj me Katanec ni poklical"

"Ni slabo, da tuj kapital pride v Evropo. Vesel sem, da smo pridobili tuj kapital. Problem je, ko zahtevamo dve stvari. Ena je, da investiraš v klub toliko, kot boš zaslužil, da nekdo ne pride z enormno količino denarja, zatem pa se umakne ter zadeva razpade. Druga zadeva je večanje razlik med bogatimi in revnejšimi klubi. Zaradi tega moramo nekaj narediti," meni Čeferin, ki je v povezavi s tem navedel zanj nerazumljiv primer kupovanja in posojanja nogometašev. Moti ga, da nekateri evropski klubi kupujejo igralce le zato, da oslabijo tekmeca, nato pa z ogromno igralci nimajo kaj početi in jih posojajo naokrog.

bojan prašnikar Selektorski stolček Šport Prašnikar želi pomagati, a ne pride zraven: "Krog se zapira."

Čeferin je še enkrat zatrdil, da Evropa nogometne superlige najboljših evropskih ekip za zdaj še ne bo dobila. "Superliga se ne bo zgodila, to smo se jasno dogovorili," je bil jasen.

Čeferin se je dotaknil tudi Nogometne zveze Slovenije in zdaj že nekdanjega selektorja Srečka Katanca, ki ga je na slovensko klop pripeljal sam, Katanec pa se je po koncu kvalifikacij poslovil brez uvrstitve na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusijo in v sporu z nekaterimi mediji. "Katanec je po moji oceni pošten, preveč čustven, prevečkrat se pusti sprovocirati. Hkrati pa je naredil veliko za slovenski nogomet. On nikoli ne bi delal za hrbtom, slabo za druge," je o Katancu dejal Čeferin in dodal, da pa je bil zgrožen nad nekaterimi slovenskimi mediji, ki so obračunavali z nekdanjim selektorjem.

Srečko Katanec Komentar Šport O zamujenih priložnostih in pljuvanju v lastno skledo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.