Šport > Nogomet
6128 ogledov

Legenda v igri za vodenje slovenskih nogometašev

Robert Prosinečki Robert Prosinečki od leta 2014 vodi Azerbajdžan.
Po slovesu Srečka Katanca Nogometna zveza Slovenije išče novega selektorja.

O možnih naslednikih Srečka Katanca je bilo napisano že precej besed, kot kandidati so se omenjali Matjaž Kek, Darko Milanič in Tomaž Kavčič.

A Slovenija bi lahko prvič v svoji zgodovini dobila tujega selektorja, poroča športni časnik EkipaSN. Po poročanju omenjenega medija je trenutno najbližje slovenski klop nihče drug kot Robert Prosinečki.

Stike med stranema je za Ekipo potrdil dolgoletni Prosinečkijev prijatelj Boštjan Blažinčič, sicer nekdanji predsednik NK Krško. Sestanek med predstavniki NZS in trenerjem naj bi se zgodil zelo kmalu.

srečko katanec Dva kandidata Šport Katanec kmalu z novo službo?

Bogata kariera

Prosinečki je v preteklih kvalifikacijah vodil Azerbajdžan in v skupini C v konkurenci Nemčije, Severne Irske, Češke, Norveške in San Marina osvojil deset točk z nekaj spoštljivimi predstavami.

Glavna ovira pri sklenitvi sodelovanja bo najbrž denar, saj Azerbajdžanci ne skoparijo z evri, toda Prosinečki bi se v Sloveniji gotovo počutil bolj domače, kot na skrajnem vzhodu Evrope.

Prosinečki je v svoji igralski karieri eno leto igral tudi za ljubljansko Olimpijo, pred tem je bil član madridskega Reala in Barcelone, leta 1991 pa se je s Crveno zvezdo postal evropski prvak.

Kot trener je kot pomočnik služboval v reprezentanci Hrvaške, med letoma 2010 in 2012 je vodil Crveno zvezdo, nato se je za eno leto preselil v turški Kayserispor, od leta 2014 pa je selektor Azerbajdžana.

Morda so na NZS opazili uspešne trende pri ostalih moških reprezentancah, kjer so tuji selektorji (Igor Kokoškov, Veselin Vujović, Andrea Giani) z drugačno mentaliteto dvignilo nivo izbrane vrste.

Srečko Katanec Wembley Pogovori Šport NZS že našla Katančevega naslednika?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.