Šport > Nogomet
1741 ogledov

"Vem, zakaj me Katanec ni poklical"

Kevin Kampl EPA Kevin Kampl.
Slovenski vezist Kevin Kampl si želi v prihodnosti ponovno zaigrati v reprezentančnem dresu.

Najdražji slovenski nogometaš vseh časov Kevin Kampl je v intervjuju za Sportal obljubil, da v reprezentančnem dresu še ni rekel zadnje besede. "Seveda. Sem še mlad, pred mano so najboljša leta, lahko sem še boljši. Nikoli nisem rekel, da ne bi več igral za Slovenijo, in tega ne bom rekel niti zdaj. Seveda sem še vedno pripravljen igrati za Slovenijo in za njo na igrišču dati vse od sebe," je povedal Kampl, ki ga v zaključku neuspešnih kvalifikacijah za uvrstitev na SP 2018 ni bilo na seznamu Srečka Katanca.

Kevin Kampl | Avtor: Profimedia Kevin Kampl. Profimedia

Kampl je za Sportal pojasnil, da je bila odsotnost posledica urejanja klubske prihodnosti. Katančeva odločitev, da ga ne povabi na reprezentančni tekmi z Anglijo in Škotsko, se mu je zdela upravičena.

"Da, pač nisem dobil povabila in to sem tudi pričakoval. Vem, zakaj se je tako odločil. Jezen je bil, ker me na zadnji akciji ni bilo, a sam ne morem pomagati. Šlo je za mojo klubsko prihodnost, za moje življenje," je pojasnil in dodal: "Razumem ga. Nisem bil jezen, ker me ni klical."

S Katancem sta poravnala račune, med fanti v reprezentanci ni nobenih zamer, je odločen vezist Leipziga. Slovenija je trenutno v pričakovanju novega selektorja, Kampl pa je razkril še ime svojega favorita. 

"Vem, da bi bil zame Kavčič (Tomaž, op. a.) najboljša rešitev. Ne samo zaradi tega, ker sva v preteklosti odlično sodelovala in ga poznam, ampak tudi zaradi tega, ker sem prepričan, da bi reprezentanca z njim dobila veliko. Odlično nas pozna, je strokoven, ima avtoriteto, o nogometu ve ogromno in ima tudi filozofijo dela, ki bi tej ekipi prišla še kako prav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice