Šport > Nogomet
808 ogledov

Hrvat je vroča roba, BiH bi lahko skočila v zelje Sloveniji

Epa
Kdo bo nasledil Srečka Katanca?

Na seznamu kandidatov za novega selektorja slovenskega nogometne reprezentance je tudi upokojeni hrvaški nogometaš in aktualni selektor Azerbajdžana Robert Prosinečki.

Nogometna legenda, ki je v času aktivne kariere nosila dres Real Madrida in Barcelone, bi lahko postala prvi tuji selektor slovenske reprezentance v zgodovini samostojne države. To je v eden izmed nastopov na nacionalni televiziji potrdil tudi predsednik NZS Radenko Mijatović. "Prosinečki je primeren kadndidat," je dejal in sprožil val govoric.

slovenska nogometna reprezentanca Wembley Kmalu sestanek Šport Legenda v igri za vodenje slovenskih nogometašev

"V Sloveniji imam veliko prijateljev, tako da me tudi oni kličejo, ali prihajam. Zagotovo si štejem v čas, da slovenska repezentanca oziroma ljudje, ki delajo v slovenskem nogometnem prostoru, dopuščajo možnost, da bi nekoč postal kandidat," je za 24ur povedal Prosinečki in dodal, da naj bi odločitev sprejel v naslednjih petih, šesti dneh.

"V našem poslu nikoli ne veš.  Zgodi se nek klik in sprejmeš odločitev, ali se vrneš ali ne. Morda greš povsem drugam. Nikoli si nisem mislil, da bom selektor Azerbajdžana, zdaj sem tukaj že tri leta. Če bo nekomu v interesu, da govori z Robertom Prosinečkim, sem tukaj. Če bodo poklicali, se bomo pogovarjali," je obljubil Prosinečki.

Slovenija pa ni edina država, ki se zanima za usluge nekdanjega vrhunskega hrvaškega nogometaša. Prosinečki naj bi bil eden izmed favoritov za zamenjavo Mehmeda Baždarevića, ki od leta 2014 vodi reprezentanco Bosne in Hercegovine.

"Ali bom nadaljeval, je odvisno od mene in zveze. Pripravljen sem nadaljevati z delom, zakaj pa ne," je po koncu kvalifikacijskega ciklusa dejal Baždarević, ki pa po navedbah bosanskih  medijev nima veliko možnosti za nadaljevanje, potem ko je BiH obstala v kvalifikacijah za SP 2018.

bojan prašnikar Selektorski stolček Šport Prašnikar želi pomagati, a ne pride zraven: "Krog se zapira."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.