Šport
40 ogledov

Prosinečki bo zaslužil 1,2 milijona na leto

Robert Prosinečki Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot Robert Prosinečki
Hrvaška nogometna legenda Robert Prosinečki je tudi uradno novi selektor reprezentance Azerbajdžana.

Petinštiridesetletnik je podpisal triletno pogodbo, vsako leto bo prejel 1,2 milijona evrov, z Azerbajdžanom pa bo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016 igral v isti skupini kot Hrvaška.

"Ne morem obljubiti, da bomo premagali Hrvaško in Italijo, toda od sebe bomo dali vse, da napravimo čim več dobrih rezultatov do konca kvalifikacij. Ne bom se odrekel izkušenim igralcem, toda v državi je še nekaj igralcev, ki so potencialni reprezentanti in jih bomo v naslednjih mesecih preizkusili," je dejal Robert Prosinečki, ki je na klopi Azerbajdžana nasledil Nemca Bertija Vogtsa. Ta je brez službe ostal po porazu proti Hrvaški z 0:6.

"Opažam, da reprezentanca igra obrambno. Želim, da igramo napadalni nogomet. Verjamem, da imamo dovolj kakovostnih nogometašev, ki lahko igrajo na ta način," je še dodal Prosinečki, ki je najavil, da bo v trenerskem štabu imel štiri pomočnike, dva bosta iz Azerbajdžana. Nekdanji odlični nogometaš bo drugič deloval v reprezentanci. Od leta 2006 do 2010 je bil pomočnik Slavena Bilića pri Hrvaški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.