Šport > Nogomet
19 ogledov

Strah v Madridu: Bale s poškodbo novi Prosinečki?

Bale Real Madrid Atletico Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Se ponavlja zgodba večno poškodovanega Roberta Prosinečkega? Takšne bojazni razjedajo navijače Reala, ki bodo nocoj spet prikrajšani za mojstrovine zvezdnika Garetha Bala.

"Valižan plačuje ceno težkega poletja in včeraj (v torek, op. a.) je spet začutil bolečine v levi mišici, zaradi česar ni prišel na seznam igralcev za tekmo s Københavnom. Še eno razočaranje za krilnega nogometaša iz Cardiffa in navijače Reala, ki vidijo, da zvezdniška okrepitev ne more odigrati niti dveh zaporednih tekem," o stanju Garetha Bala poroča najbolj brani športni dnevnik v Španiji, madridska Marca.

Novica je udarila v torek, ko so nogometaši Real Madrida pritekli na zelenico za popoldanski trening, a med njimi ni bilo njihove stomilijonske okrepitve. Čeprav je Bale odigral 45 minut madridskega derbija in v ponedeljek normalno treniral, je spet začutil nelagodje v stegenski mišici, zaradi česar je odpadel s seznama.

Daleč od prave forme

"Danes (v sredo, op. a.) bo že drugič v desetih dneh obiskal kliniko Sanitas La Moraleja," nadaljuje Marca. "Bolečine v mišici imajo svoj izvor v dolgem obdobju neaktivnosti, ki ga je preživel to poletje zaradi svojega prestopa. Bale ni odigral niti ene tekme predsezone (informacija ni točna, igral in zadel je na prvi tekmi s Swindonom, op. a.), opravil pa je le nekaj treningov s Tottenhamom, zaradi česar je v Madrid prišel daleč od prave forme."

Gre za enake bolečine, ki so Valižanu preprečile domači debi na tekmi z Getafejem, zdaj pa pri klubu načrtujejo poseben program, s katerim bi v slabih treh tednih svojega najdražjega posameznika vsaj približno pripravili na nove podvige.

Poseben načrt dela

"Strokovni štab ima pripravljeno dodatno delo, s katerim bi se čim prej vrnil v formo, a je poškodba pokvarila načrte, odločili pa so se, da ne bo več igral, dokler ne bo stoodstoten," dodajajo španski kolegi.

Bale gotovo ne bo igral proti Levanteju, verjetno pa bo odpadel tudi za tekme reprezentance, zato bo lahko ostal v klubski bazi in izboljšal svojo pripravljenost. Pomanjkanja poletnih priprav vseeno ne more nadomestiti nihče na svetu, niti najboljši, še piše Marca, ki opozarja na primer Luke Modrića.

Hrvat, prav tako je prestopil iz Tottenhama, je v Madrid podobno kot njegov velški prijatelj prišel nepripravljen, dobro pa je začel igrati šele februarja.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 12:58 02.oktober 2013.

    maček v žaklju...ITAK