Šport > Nogomet
751 ogledov

Kek o reprezentanci: Ni mi lahko

matjaž kek
Nekdanji slovenski selektor in sedanji trener hrvaškega prvaka Rijeke je potrdil

Po neprepričljivih predstavah slovenske reprezentance v zadnjih kvalifikacijah, si precej ljubiteljev nogometa v Sloveniji želi, da bi se na klop izbrane vrste vrnil Matjaž Kek. Ta je izbrano vrsto v preteklosti že popeljal na svetovno prvenstvo, Slovenija je nastopila v Južni Afriki leta 2010, kjer je v skupinskem delu premagala Alžirijo (1:0), remizirala z ZDA (2:2), ob polčasu je vodila z 2:0, in minimalno izgubila z Anglijo (0:1).

"Mediji in nogometna zveza so začeli iskati Katančevega naslednika, veliko pa se omenja tudi moje ime. Zato sem tudi pristal na izjave, saj se želim izogniti raznim špekulacijam in teorijam," je za hrvaški goal.com izjavil Kek.

bojan prašnikar Selektorski stolček Šport Prašnikar želi pomagati, a ne pride zraven: "Krog se zapira."

"Sem popolnoma miren, saj imam trdno pogodbo z Rijeko. Pogovoril sem se z vodilnimi v klubu in jih seznanil s trenutnim položajem. Slovenskim medijem sem dejal, da me je poklical predsednik NZS in ostalo je le pri tem klicu. Imam takšno pogodbo, da je za vse v zvezi z mano potrebno vprašati Rijeko. Klavzule obstajajo prav zaradi tega, da bi se izognili špekulacijam v povezavi z mojim vodenjem Crvene zvezde, reprezentance Hrvaške in izbrane vrste Slovenije ...," je še dejal slovenski strokovnjak, ki je v minuli sezoni klubu iz Reke prinesel prvi državni naslov.

Srečko Katanec Komentar Šport O zamujenih priložnostih in pljuvanju v lastno skledo

"Ni mi lahko. Nekomu bi godilo, da bi se toliko ljudi zanimalo zanj, a sam sem v Rijeki zadovoljen, imam trdno pogodbo in zanesljiv dogovor z Miškovićem (predsednik Rijeke, op.p.)," je madaljeval Kek in dodal. "Ko te pokliče predsednik zveze iz tvoje države ... Dejal sem, da sem pripravljen pomagati na razne načine. Slovenija že dolgo ni bila na velikem tekmovanju, v naslednje kvalifikacije želi kreniti čim boljše pripravljena in z upanjem na uvrstitev na veliko tekmovanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.