Šport > Nogomet
11966 ogledov

Kek besen kot še nikoli: To ni več naključje!

matjaž kek
Slovenski nogometni strokovnjak udaril po svojih varovancih.

Aktualni hrvaški prvak Rijeka je v drugem krogu skupinskega dela Lige Evropa gostovala na San Siru in po prejetem zadetku v 94. minuti morala priznati premoč AC Milanu. Rečani so zabeležili drugi zaporedni poraz in ostajajo prikovani na zadnje mesto skupine D.

AC Milan Rijeka Liga Evropa Šport Za Rijeko na San Siru usodna 94. minuta

Razplet tekme, ki jo je po bakljadi hrvaških navijačev v četrti minuti sodnikovega podaljška odločil Patrick Cutrone, je razbesnel nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki je svojim varovancem napel nekaj krepkih.

"Ko zapraviš takšne priložnosti in prejmeš tako naivne zadetke na takšnem nivoju, se lahko samo pritožuješ ali priznaš, da to ne more biti naključje. Nekateri igralci, ki so izkušeni in bi se morali zdržati, delujejo prestrašeno. V prvem polčasu smo dokazali, da se lahko merimo s takšnimi ekipami, a manjka nam pika na i," je bruhalo iz Keka.

"To ni bil padec koncentracije. Če prejmete zadetek v zadnji minuti, potem gre za pomanjkanje želje. Zavedam se, da nekateri igralci ne morejo slediti takšnemu ritmu. Ali nimajo želje ali pa niso pripravljeni vložiti truda. To je problem psihe, kot da so z mislimi pri nečem drugem. A v nogometu se vse vrača. Včasih te poljubi sreča, toda goli v sodnikovem podaljšku niso več slučaj," je zaključil slovenski trener.

"Padec koncentracije? Lepo vas prosim, kakšen padec koncentracije? Če je izid 2:2 in prejmete gol v 94. minuti, potem vam manjka športne želje."

Matjaž Kek

Rijeka je izgubila še drugo tekmo na evropskem prizorišču, v prvem krogu Lige Evropa je doma morala priznati premoč AEK Athens. Bolje ji kaže v domačem prvenstvu, kjer ima po desetih odigranih krogih štiri točke manj od vodilnega Dinama iz Zagreba.

Tekmo na San Siru so dodatno začinili hrvaški navijači, ki so poskrbeli za večminutno prekinitev. "Če ne bi bilo bakel, ne bi bilo petminutnega dodatka in tekma bi se končala z 2:2," splet nesrečnih okoliščin objokujejo hrvaški mediji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.