Šport > Nogomet
194 ogledov

Keku dvoboj z evropskim velikanom

Matjaž Kek Matjaž Kek.
V Monte Carlu so danes izžrebali še skupine za nogometno evropsko ligo.

Hrvaški prvak Rijeka, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, član moštva je še en Slovenec Matic Črnic, je na žrebu dobil skupino D z italijanskim velikanom Milanom, avstrijsko Austrio Dunaj in grškim AEK-om. Rdeče-črni iz Milana, ki so v prestopnem roku za precejšnjo količino denarja povsem prenovili ekipo, sicer sodijo med ene izmed favoritov tekmovanja.

Matjaž Kek Težave v raju Šport Razočarani Kek brez milosti: "S temi igralci ..."

Sreč ez žrebom nista imela še dva Slovenca. IItalijanska Atalanta, za katero igrata slovenska reprezentanta Josip Iličić in Jasmin Kurtić, bo namreč igrala v zelo močni skupini E s francoskim Lyonom, angleškim Evertonom in ciprskim Apollonom.  V skupini F bo igral danski prvak Koebenhavn, v katerem eno glavnih vlog igra slovenski reprezentant Benjamin Verbič. Njegovo ekipo čakajo obračuni z moskovsko Lokomotivo, moldavskim Šerifom in češkim Zlinom.

Švicarski Lugano, član tega kluba je Domen Črnigoj, bo napredovanje v izločilne boje lovil v skupini G, v kateri so še češki Plzen, romunski FCSB, gre za bivšega romunskega velikana Steauo, in izraelski Hapoel Beer Sheva, klub, ki ga je v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločil Maribor. Nemški Köln občasnega slovenskega reprezentanta Dominica Maroha je bil izžreban v skupino H, kjer so še angleški Arsenal, beloruski Bate Borisov in srbska Crvena zvezda.

NK Maribor "Skupina je prava!" Šport Mariboru se je nasmehnila sreča, v Ljudski vrt prihajajo ...

V skupini I so avstrijski RB Salzburg, francoski Marseille, ki si je skupinski del evropske lige priigral sinoči proti Domžalam, portugalska Vitoria ter turški Konyaspor slovenskega reprezentančnega branilca Nejca Skubica. Tim Matavž in njegov nizozemski Vitesse bo igral v skupini K, meril se bo proti italijanskemu Laziu, francoski Nici in belgijskemu Zulte-Waregemu.

Skupinski del se bo začel 14. septembra in končal 7. decembra, izločilni boji pa se bodo začeli 15. februarja. Finale bo 16. maja gostil Lyon.

Skupine evropske lige:

  •  skupina A: Villarreal, Maccabi Tel Aviv, Astana, Slavia Praga
  • skupina B: Dinamo Kijev, Young Boys Bern, Partizan Beograd, Skenderbeu
  • skupina C: Braga, Ludogorec Razgrad, Hoffenheim, Istanbul Basaksehir
  • skupina D: Milano, Austria Dunaj, Rijeka, AEK Atene
  • skupina E: Olympique Lyon, Everton, Atalanta, Apollon Limassol
  • skupina F: Koebenhavn, Lokomotiva Moskva, Šerif Tiraspol, Zlin
  • skupina G: Viktoria Plzen, Steaua Bukarešta, Hapoel Beer Sheva, Lugano
  • skupina H: Arsenal, Bate Borisov, Köln, Crvena zvezda
  • skupina I: RB Salzburg, Marseille, Vitoria Guimaraes, Konyaspor
  • skupina J: Athletic Bilbao, Hertha BSC, Zorja Lugansk, Östersunds
  • skupina K: Lazio, Nica, Zulte-Waregem, Vitesse
  • skupina L: Zenit Sankt Peterburg, Real Sociedad, Rosenborg, Vardar Skopje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice