Šport > Nogomet
9185 ogledov

Francoski komentator dejal, da je na Slovaškem, nato pa ...

nogomet Domžale-Olympique de Marsellie Saša Despot
Nogometaši Domžal so na dvoboju proti nekdanjemu evropskemu prvaku marsikoga navdušili.

"Če je imel Marseille napredovanje pravzaprav zagotovljeno že pred koncem prejšnje tekme proti Oostendeju, tega vsekakor ne moremo reči po tekmi z Domžalalmi. Na kaj takšnega bomo morali počakati do konca dvoboja naslednji četrtek na Vélodrome, ko bomo videli, kdo se bo prebil v skupinski del Evropske lige. Nogometaši Marseilla so tokrat naleteli na odločnega nasprotnika, še zlasti pa zelo pogumnega. Velika tekma in pritisk ni vplival na može Simona Rožmana, odločno so krenili v bitko," so med drugim o tekmi v Stožicah, ki se je končala z izidom 1:1, zapisali na uradni strani Marseilla.

"Nisem bil presenečen, posvaril sem svoje fante, da Domžale znajo igrati, kar govorijo tudi rezultati. Premagali so, denimo, Freiburg, pa lani West Ham. Morali bi bolje iti v tekmo," je po dvoboju dejal trener Marseilla Rudi Garcia in dodal: "Pokazali smo dva obraza. V drugem polčasu smo nadzirali stvari, v prvem pa smo bili nadigrani. Toda zadeli smo v polno in to je najpomembnejše. Pri Domžalah je nekaj zelo dobrih igralcev. Čaka nas povratna tekma, vse je še odprto, nameravamo pa napredovati. Morali bomo igrati na zmago in ne na remi 0:0."
"Domžale so bile zelo impresivne na dvoboju z Marseillom. Prav lahko bi zmagale, lahko so samozavestne, da bodo dosegle gol v gosteh," je na twitterju tekmo ocenil športni novinar Richard Wilson. "Prav zabavno je bilo poslušati francoski komentar, ki je a) na začetku tekme dejal, da so na Slovaškem in b) ob zadetku Domžal, da je to 'c'est impossible!' (to je neverjetno; op. p.)," je še zapisal novinar, ki za nekatere velike medije piše o škotskem, hrvaškem, srbskem in tudi slovenskem nogometu.

V nedeljo prost vstop

Tekmo v Stožicah si je sicer ogledalo 10.243 gledalcev, kar je rekord na domačih tekmah Domžal. V klubu so se odločili, da se bodo navijačem zahvalili za podporo. "Ker ste nam navijači včeraj močno pomagali do dobrega rezultata, se vam želimo v zameno tudi mi zahvaliti! V nedeljo, 20. avgusta, bodo domžalski nogometaši ob 20. uri v 6. kolu Prve lige Telekom Slovenije gostili Aluminij, to tekmo pa si boste lahko vsi člani rumene družine ogledali brezplačno. Podarjamo namreč prost vstop – kot majhno zahvalo za vso podporo, ki smo jo bili deležni včeraj in skozi vso dosedanjo sezono," so zapisali na klubski spletni strani. 
Komentarjev 2
  • Plavi-mil 12:37 18.avgust 2017.

    Da nas ne poznajo je krivo zunanje ministerstvo pod Erjavcem in levo falango, levosučni se še vedno sramujejo samostojne Slovenije.

Sorodne novice