Šport > Nogomet
134 ogledov

Domžalčani ob bučni podpori proti evropskemu velikanu

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za evropski pokal med NK Domžale in FC Freiburg v Stožicah.
Slovenskega prvoligaša Domžale nocoj čaka prva tekma četrtega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa, na kateri pričakujejo več kot 8000 gledalcev.

Potem ko so prijetno presenetili in premagali favorizirani Freiburg, je pred nogometaši Domžal na evropski poti drevi naslednja velika ovira. V četrtem krogu kvalifikacij za evropsko ligo se bodo drevi ob 20.45 v Stožicah pomerili s francosko ekipo Olympique Marseille, prvo tekmo pa v taboru rumenih pričakujejo optimistično in brez strahu.

Domžalčani so z všečnimi predstavami na domači sceni in v Evropi v tej sezoni pokazali, da status papirnatega favorita ne pomeni veliko. To je izkusil nemški Freiburg, ki se je pred 14 dnevi opekel na evropskem domovanju domžalskih nogometašev, ljubljanskem stadionu Stožice. Naslednji, ki bo poskušal upravičiti teoretični status favorita, bo francoski Olympique, nekdanji evropski prvak iz leta 1993 in eden velikanov francoskega nogometa.

Večjih težav s poškodbami v ekipi pokalnih zmagovalcev nimajo, vprašljiv je le nastop Gabra Dobrovoljca, o njegovem statusu se bodo odločili po naslednjih treningih. Bo pa v ekipi tokrat zadnjič Jan Repas, ki je prestopil v francoski Caen.

Tudi igralci Domžal pričakujejo težko tekmo, v kateri pa seveda ne bo vnaprejšnje predaje. V domžalskem taboru so veseli tudi dobre prodaje vstopnic, teh je bilo včeraj prodanih že 8000, in računajo tudi na klubski rekord po številu gledalcev na svojih tekmah.

Povratna tekma med Domžalami in Olympiqueom bo v Marseillu teden dni pozneje. Domžalčani so za svoje navijače organizirali tudi možnost potovanja na to tekmo, tako da povsem brez podpore ne bodo niti na slovitem stadionu Velodrome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice