Šport > Nogomet
138 ogledov

Denar na nemški, želja na slovenski strani

Freiburg Domžale EPA
Pred nogometaši Domžal je tekma leta. V četrtek ob 21.05 bodo v Stožicah igrali povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Tekmec bo Freiburg, ki je na prvi tekmi zmagal z 1:0.

"Čakata nas še dva dneva do tekme leta za našo mlado ekipo. Že na prvi tekmi smo videli tisto, kar smo pričakovali. Okusili smo moč, disciplino Freiburga. V večjem delu tekme smo tudi mi pokazali zobe in kakovost, bili tudi dominantni, žal pa nam ni uspelo zadeti. Ampak imamo aktiven rezultat," je na novinarski konferenci uvodoma povedal trener Domžal Simon Rožman in razkril, da tako kot na prvi tekmi ne bo Jureta Matjašiča, nekaj manjših težav pa ima tudi Nermin Hodžić.

V taboru Domžal komaj čakajo na tekmo. "Kakovost je na strani Freiburga, prav tako denar in vse skupaj. Želja, motiv in energija pa bodo na naši strani. Upamo na sijajno predstavo z naše strani. Popravili smo določene podrobnosti v igri, mislim, da nas to lahko nagradi. To bi bila prava senzacija v Evropi," meni Rožman, ki preveč podrobnosti o igri ni želel razkriti.

"Veste, tudi tekmeci berejo," je najprej dejal, nato pa nadaljeval: "Freiburg zelo dobro in kontinuirano napada, ko pride v zadnjo tretjino, ima kakovosten zaključek. Z naše strani ne bo kalkulacij. Od prve minute bomo poskušali zadevo peljati v svojem ritmu. Imamo načrt, videli pa bomo, v kakšni meri ga bomo lahko izpeljali," pravi domžalski strateg, ki se je ozrl tudi na to, kako tekmeca spraviti v neugoden položaj.

"Ko jih stisneš v obroč, se branijo z devetimi, desetimi igralci. Tu pripravljamo določena presenečenja. Pomembno dejstvo je, da si želimo imeti pobudo, saj se tako tekmec ne počuti tako udobno kot doma. Tekaško smo v vrhunski formi. Ne gresta pa nam na roko ritem tekem in vročina. Ampak fantje imajo ogromen motiv. Preteči bo treba po 13 kilometrov, narediti 35 sprintov, tako da bo energijsko gledano tekma zelo težka. 'Švercanja' ne bo," opozarja Rožman.

Senijad Ibričić je prav tako opozoril na kakovost tekmeca in dodal: "Ozračje v naši ekipi je izvrstno. Upam pa še, da nas bo prišlo podpret čim več ljudi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.