Šport > Nogomet
1266 ogledov

Nočni napad na nogometaše Hajduka

Nogometaši iz Splita so na povratni tekmi premagali Levski, a so pred tem uspehom doživeli marsikaj.

V kvalifikacijah za Evropsko ligo sta se merila Hajduk in Levski iz Sofije, prva tekma v Splitu pa se je končala z zmago domačih z 1:0. Sledila je še povratna tekma, Bolgari pa so poskrbeli, da gostovanje 'bilih' ni bilo ravno prijetno.

Noč pred tekmo so si tako navijači Levskija, ki jim je bil zaradi prejšnjih incidentov prepovedan vstop na stadion, dali duška in izvedli 'napad' z ognjemetom na hotel v katerem so se nahajali nogometaši Hajduka. A to še ni bilo vse, tik pred tekmo so domači ekipi 'na pomoč' priskočili še policisti. Za pot na stadion, ki naj bi trajala le 12 minut, so potrebovali 40 minut, gostje pa so tako zamudili ogrevanje. Delegat je odločil, da se bo tekma vseeno začela ob napovedani uri.

Vse skupaj pa ni nič pomagalo. Levski je sicer v 69. minuti povedel z 1:0, a je nato podaljšek najprej v 80. minuti preprečil Franck Ohandza, šest minut kasneje pa je zmago dalmatinskemu ponosu prinesel Ante Erceg. Nogometaši iz Splita se bodo v naslednjem krogu pomerili z danskim Brondbyjem, a bodo proti Gregorju Sikošku in njegovim soigralcem prav tako kot tokrat Levski igrali pred praznimi domačimi tribunami.

Uefa je kaznovala Hajduk po prijavi FARE (Football Against Racism - nogomet proti rasizmu), ker so na prvi tekmi proti Levskija navijači vzklikali 'ubij Srba, v naslednjem takšnem primeru pa Hajduku grozi celo izključitev iz evropskih tekmovanj. Zaradi omenjenih vzklikov bo klub moral plačati tudi kazen 50.000 evrov, dodatnih 5.000 pa še zaradi metanja predmetov na igrišče.

Komentarjev 1
  • zipo 10:25 21.julij 2017.

    in tako bo tudi Maribor dobu kazn in bo igral pred praznimi tribunami