Šport > Nogomet
173 ogledov

Nogometaševo stanje nespremenjeno

abdelhak nouri, ajax
1/8
EPA
Nizozemski nogometaš Abdelhak Nouri, ki se je zgrudil na tekmi z Werderjem, se je vrnil v domovino.

Mladega nizozemskega nogometaša Abdelhaka Nourija, ki se je prejšnji teden zgrudil na igrišču med prijateljsko tekmo Ajaxa, pozneje pa so v bolnišnici ugotovili hude možganske poškodbe, so prepeljali v domovino, kjer bodo nadaljevali zdravljenje. A možnosti, da bi še kdaj igral nogomet, praktično ni.

Abdelhak Nouri Žalostno Šport Na tisoče navijačev pred domom nesrečnega nogometaša

Nouri se je prejšnji teden zgrudil na zelenici med pripravljalno tekmo proti Werderju v avstrijskem mestu Zillertal, po oživljanju so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku.

Iz Ajaxa so kmalu po nesrečnem dogodku sporočili, da je 20-letnik zunaj življenjske nevarnosti, a je moral ostati na intenzivni negi. Po nadaljnjih pregledih v bolnišnici so ugotovili, da njegovo srce deluje normalno in je nepoškodovano, zdravniki so po prvih nevroloških preiskavah tudi sporočili, da niso zaznali nobenih nepravilnosti.

Dva dni pozneje pa je Ajax razkril, da bo imel športnik trajne posledice zaradi hujših možganskih poškodb. "Pri Ajaxu smo globoko prizadeti zaradi novice, da so pri Appieju Nouriju diagnosticirali resne in trajne možganske poškodbe. V mislih smo z njim in njegovo družino," so sporočili iz amsterdamskega kluba.

"Zdaj je v Amsterdamu. Njegovo stanje je nespremenjeno," je dejal predstavnik kluba Miel Brinkhuis. Nesrečna usoda mladega igralca je zelo odmevala na Nizozemskem, še posebej v delavski četrti Amsterdama, kjer je odraščal in kjer je z vzponom v člansko ekipo Ajaxa veljal za zgled številnim mladim.

Abdelhak Nouri "Najslabša možna novica" Šport Tragičen preobrat v zgodbi 20-letnega nogometaša
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.