Šport > Nogomet
1098 ogledov

Tragičen preobrat v zgodbi 20-letnega nogometaša

Abdelhak Nouri Reševalni pas/Twitter
Zgodba mladega nogometaša Abdelhaka Nourija, ki se je zgrudil med prijateljsko tekmo z Werderjem iz Bremna, je dobila tragičen preobrat.

Komaj 20-letni vezist nizozemskega Ajaxa Abdelhak Nouri se je v soboto zgrudil med prijateljsko tekmo z Werderjem v avstrijskem Zillertalu, kjer so ga sprva oživljali na zelenici, nato pa s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku.

Nogometaša so dali v umetno komo, nevrološke preiskave pa niso pokazale nobenih očitnih nepravilnosti, zato so po nekaj dneh, ki jih je preživel na intenzivni negi, pričeli s postopkom prebujanja. 

Abdelhak Nouri | Avtor: EPA EPA

Čeprav je sprva kazalo, da bo zgodba dobila relativno srečen epilog, pa je nizozemski prvoligaš sporočil slabo novico, da je Nouri utrpel hude in nepopravljive možganske poškodbe ter posledično končal svojo nogometno kariero.

"Pri Ajaxu smo globoko užaloščeni ob novici, da so Appieju Nouriju diagnosticirali resne in trajne možganske poškodbe. Naše misli in molitve so v teh težkih trenutkih z njim in njegovimi ljubljenimi," je zapisala nizozemska ekipa.


Oglasil se je tudi direktor kluba, legendarni Edwin van der Sar. "To je najslabša možna novica. Grozno. Sočustvujemo z njegovimi starši, brati in sestrami ter drugimi sorodniki. To je velik udarec za Ajax, čeprav smo vedeli, da se lahko zgodi takšen scenarij. Veliko ljudi je sočustvovalo ob tem, kar se je zgodilo, in to zelo cenimo," je sporočil nekdanji nizozemski reprezentant, ki se je uveljavil predvsem v dresih Ajaxa (1990-1999) in Manchester Uniteda (2005-2011).

"Abdelhak je izjemen talent, a na žalost ne bomo nikoli izvedeli, kaj bi lahko dosegel, če se to ne bi zgodilo." - Edwin van der Sar

edwin van der sar | Avtor: EPA EPA


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.