Šport > Nogomet
1608 ogledov

Podvig Domžal, šokirani Nemci na kolenih!

Kvalifikacije med NK Domžale in Freiburgom.
1/19
Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za nastop v evropskem pokalu med NK Domžale in Freiburgom.
Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 3. predkroga drugega najmočnejšega evropskega tekmovanja doma ugnali nemški Freiburg (2:0) in se s skupnim izidom 2:1 uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Nogometaši Domžal so poskrbeli za eno največjih presenečenj letošnjih evropskih tekmovanj. V tretjem krogu kvalifikacij Lige Evropa so presenetljivo, a povsem zasluženo izločili nemški Freiburg po domači zmagi (2:0). 

Nemci so bili v povratni tekmi bolj ali manj opazovalec domžalskega pritiska, občutek je bil, da so prišli v Slovenijo braniti prednost 1:0 s prve tekme, a si jim je to na koncu maščevalo.

Hajduk Split Liga Evropa Šport Senzacija v Osijeku, slavje v Splitu in Beogradu

Dvakrat zabili in stresli še okvir

Domžalčani so v prvem polčasu iskali pot do Freiburgovega gola, toda prave nevarnosti ni bilo. V 34. minuti je Dejan Milić odlično posredoval, v 35. minute je poizkušal Florian Niederlechner, najbolje nevaren igralce gostov, pred tem pa sta na domžalski strani zagrozila Lovro Bizjak in Amedej Vetrih.

V uvodu drugega polčasa pa so gostitelji izenačili skupni izid, potem ko je Senijad Ibričić zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, ki jo je sodnik dosodil po prekršku Caglarja Soyuncuja

Domačini so v nadaljevanju še nadgradili stožiško doživetje in še prišli do zmagovitega zadetka. V 59. minuti je Ivan Firer po protinapadu našel Bizjaka, ta pa je rutinirano spravil žogo v mrežo tekmeca.

Do konca so Nemci skušali spreobrniti izid, a je bila obramba "ravbarjev" vedno znova na mestu, na nasportni strani pa so domači stresli še okvir gostujočih vrat.

Liga Evropa, 3. predkrog (povratna tekma):

DOMŽALE - Freiburg 2:0 (0:0)  /0:1/
Ibričić 50./11m, Bizjak 59.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v 4. predkrog

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.