Šport > Nogomet
1418 ogledov

Tako bogatega tekmeca so zlomili "ravbarji"

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Anže Petkovšek Kvalifikacijska tekma za evropski pokal med NK Domžale in FC Freiburg v Stožicah.
Nogometaši Domžal so v četrtek iz Lige Evropa izločili SC Freiburg in pripravili prvovrstno presenečenje.

Varovanci Simona Rožmana so na povratni tekmi 3. predkroga Lige Evropa porazili Freiburg (2:0) in tako izločili člana elitne Bundeslige, ki je na domačem igrišču pred tednom dni slavil z 1:0.

Kvalifikacije med NK Domžale in FC Freiburg. Liga Evropa Šport Podvig Domžal, šokirani Nemci na kolenih!

Freiburg, nekdanji klub Mirana Pavlina, je lansko sezono nemškega prvenstva sklenil na sedmem mestu in si tako priboril nastop v evropskih tekmovanjih, zagotovo pa navijači moštva iz zvezne države Baden-Württemberg niso pričakovali, da jih bo izločil slovenski klub.

Leta 1904 ustanovljeni kolektiv se ponaša s precej bolj polno blagajno kot Domžalčani. Samo v prihajajoči sezoni bo Freiburg, po novem dogovoru v Bundesligi, za TV pravice prvenstvenih tekem prejel 40,67 milijona evrov. Klub tudi dobro trguje, v letošnjem prestopnem roku so napadalca Maximiliana Philippa prodali v Borussio Dortmund za 20 milijonov.

K denarju od TV pravic in odškodnin je treba prišteti še precejšnje sponzorske dohodke, denar pridobljen s prodajo navijaških artiklov in in zaslužek na domačih tekmah, ko je stadion Schwarzwald (kapaciteta 24.000) skoraj vedno razprodan do zadnjega kotička.

V tržni vrednosti 1:10

Zanimiva je primerjava tržne vrednosti igralskega kadra. Tudi po odhodu že omenjenega napadalca Philippa, ta je bil najvrednejši "artikel" v pretekli sezoni, ima Freiburg spoštljivo zasedbo.

Priznana spletna stran Transfermarkt vrednost trenutnih igralcev Freiburga ocenjuje na 64 milijonov evrov, medtem ko ta številka pri Domžalčanih znaša 6,65 milijona evrov

Vsi aktualni igralci v letošnji izvedbi Prve ligi TS so po Transfermarktu skupno ocenjeni na 54,7 milijona evrov.

Hajduk Split Liga Evropa Šport Senzacija v Osijeku, slavje v Splitu in Beogradu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.