Šport > Nogomet
3195 ogledov

Zahović: Katanca naj sodi javnost

Zlatko Zahović
Športni direktor Maribora je četrto mesto v kvalifikacijah za SP 2018 označil za velik neuspeh.

Zlatko Zahović, kot kaže, končuje medijski molk. Prvi mož slovenskega državnega prvaka je v intervjuju za Sportal komentiral stanje v slovenskem reprezentančnem nogometu.

"Imam mešane občutke. Smo reprezentanca, ki je odvisna od žreba. Marsikdaj nam je šel na roko.  Škotska in Slovaška se ne moreta niti primerjati z današnjo generacijo Slovenije. Zato je četrto mesto velik neuspeh," je povedal Zahović in poudaril, da ima tudi Anglija eno slabših reprezentanc v zgodovini.

Matjaž Kek Favorit Slovenije Šport Kek: Selektor? Na živce mi gre, nisem v izložbi

Sodbe o Srečku Katancu ni podal. "Kakšen je bil on, naj ocenjuje javnost sama," je odvrnil in prihodnost slovenske reprezentance položil v roke aktualnega predsednika NZS Radenka Mijatovića.

"Tukaj popolnoma zaupam novemu predsedniku NZS. Zaupam mu kot navijač, kot športni delavec, kot človek, ki je dal 35 zadetkov za reprezentanco. Zdaj je imel kar negativno izkušnjo s tistim, ki je najpomembnejši. To je selektor. Upam, da bodo znali izbrati najboljšega. Ne bo pa lahko, ker dobro vem, da slačilnica ne diha skupaj," je povedal Zahović.

Razgovoril se je tudi o Katančevi javni podobi, katero je v največji meri krojil sam. "Vloga selektorja je zelo pomembna, a nisem dobro razumel, zakaj je bilo z njegove strani toliko negative. Šport ti nekaj da, nekaj vzame. Razumem, da smo tretji ali četrti, ampak zakaj toliko negative? Da pa moramo v tem primeru govoriti o uspehu, pa niti slučajno. Ekipa, naši igralci so odlični. Ne razumem iskanja alibijev, obtoževanj. Tega ne razumem, ker smo imeli vse, da bi bili najmanj drugi," je za Sportal še povedal nekdanji slovenski reprezentant.

bojan prašnikar Selektorski stolček Šport Prašnikar želi pomagati, a ne pride zraven: "Krog se zapira." Katančev naslednik Šport Hrvat je vroča roba, BiH bi lahko skočila v zelje Sloveniji
Komentarjev 1