Šport > Nogomet
3971 ogledov

Slovenca navdušujeta Gigija Buffona

Gigi Buffon Italija Buffon je za Italijo zbral že 173 nastopov.
Legendarni italijanski reprezentančni vratar je slovenska čuvaja mreže uvrstil med samo elito.

Izbrana vrsta Italije je v kvalifikacijski skupini G osvojila drugo mesto za Španijo in jo čakajo dodatne kvalifikacije za SP 2018. Eden od nosilcev reprezentance je še vedno Gigi Buffon.

39-letni vratar je za "azzurre" prvič zaigral že davnega leta 1997, od takrat je zbral neverjetnih 173 nastopov in se leta 2006 okitil s svetovnim naslovom.

slovenska nogometna reprezentanca Wembley Kmalu sestanek Šport Legenda v igri za vodenje slovenskih nogometašev

Po rednem delu kvalifikacij je Buffon optimistično spregovoril o možnostih Italije v dodatnih kvalifikacijah in na sklepnem turnirju, v intervjuju za copa90.com pa je razkril tudi, katere vratarje najbolj ceni.

"Ko sem začel igrati, so bili moji soigralci rojeni v 60-ih. Končal bom s tistimi, ki so rojeni po letu 2000," se je na račun svojega dolgoletnega staža pošalil član Juventusa. "Na takšno obdobje sem ponosen. Nogomet se je v tem času zelo spremenil, toda ostal sem v ospredju," je dodal Buffon.

"Ko sem začel igrati, so bili moji soigralci rojeni v 60-ih. Končal bom s tistimi, ki so rojeni po letu 2000."
Gigi Buffon

Kot svojega naslednika v golu Italije vidi mladega čuvaja mreže AC Milana in njegovega soimenjaka Gianluigija Donnarummo, občuduje pa vratarje po vsej Evropi. Med njimi sta tudi dva Slovenca.

"Če Manuel Neuer, Thibaut Courtois ali David de Gea naredijo nekaj lepega, v tem uživam in čutim občudovanje. Poleg njih bi uvrstil še Jana Oblaka, Huga Llorisa, Samirja Handanovića, Alissona, Woyciecha Szczęsnyja, Joea Harta ... Pogosto jih gledam, ker želim razumeti njihove metode branjenja," je pojasnil Buffon.

Med omenjeno Buffonovo "elitno" skupino ima le ena država dva predstavnika. Vsekakor lepo priznanje za slovenski nogomet.

Srečko Katanec Komentar Šport O zamujenih priložnostih in pljuvanju v lastno skledo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.