Šport > Nogomet
3131 ogledov

"Tega ne bom dovolil, za to živijo stari starši in vnuki"

Aleksander Čeferin
Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) je pokomentiral nekatere aktualne teme.

Aleksander Čeferin je v sredo dobil še eno funkcijo, v Nyonu je bil izvoljen za predsednika Uefine fundacije za otroke. Slovenec je ob tem spregovoril z mediji in podal svoje mnenje o različnih vprašanjih.

aleksander čeferin Veljak Šport Čeferinu še en predsedniški stolček

Izrazil je zaskrbljenost zaradi stanja v AC Milanu, ki ga lastniško obvladuje skrivnosti kitajski vlagatelj. "Preiskujemo zadevo. Ne morem reči ničesar. Sem zaskrbljen, toda bomo videli, kaj se bo zgodilo," je z eno besedo alarm pri navijačih Milana prižgal Čeferin.

Glede Neymarjevega prestopa v Paris SG še nekaj časa ne bo epiloga. "Zadeva poteka, odločitev bi morala biti sprejeta do začetka prihodnje sezone. V zimskem prestopnem roku bo PSG lahko deloval brez omejitev," je Brazilčevo situacijo ocenil nekdanji predsednik NZS.

Superlige ne bo!

Čeferin se je odločno opredelil glede večkrat aktualne "superlige" najboljših evropskih klubov, s katero bi državna tekmovanja in Liga prvakov izgubili na veljavi.

"Klubom sem že povedal, da tega ne bom nikoli dovolil. Dvajset klubov, ki bi neprestano igrali med seboj, bi nogomet naredilo dolgočasen. Kje bi se potem razvijali mladi igralci? V Mariboru, v moji Sloveniji, celotno mesto živi za Ligo prvakov, od starih staršev do vnukov," je dejal Čeferin.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:20 23.november 2017.

    Izvolitev Čeferina v najbolj donosen posel na svetu je zaradi ustrezne izobrazbe ,družinskih poznanstev in lokacije na Balkanu ! Torej nič skupnega s športom ampak samo z denarjem .