Šport > Nogomet
1864 ogledov

Messi, Neymar ... in za njima Slovenec!

Josip Iličić Atalanta
Podatkovna baza Opta je objavila zanimivo nogometno lestvico.

Statistična baza Opte ljubitelje nogometa pogosto razveseli s specifičnimi podatki o različnih igralcih. Primerjave so včasih še kako zanimive in zgovorne.

Med reprezentančnim premorom so v angleškem podjetju analizirali, kdo v najmočnejših petih evropskih ligah (španska La Liga, angleška Premier League, italijanska Serie A, nemška Bundesliga in francoska Ligue 1) je najbolj uspešen v driblingih v letošnji sezoni.

Jan Oblak Izbor Špancev Šport Oblak v "reprezentanci" z Messijem in Ronaldom

Ugotovili so, da največ in najbolj uspešno preigrava Lionel Messi v vrstah Barcelone. V dosedanjem poteku prvenstva se je Argentinec spustil v 113 preigravanj, kar 60 odstotkov jih je izvedel uspešno. Sledita mu bivši soigralec Neymar - Brazilec je za PSG uspešno izvedel 63 odstotkov od 96 driblingov, in Američan Christian Pulisic v vrstah Borussie Dortmund - slednji je opravil 86 preigravanj in jih dobro zaključil 44 odstotkov.

Na lestvici so še Francoz Nabil Fekir (Lyon), Nemec Levin Öztunali (Mainz), Francoz Allan Saint-Maximin (OGC Nice), Belgijec Dries Mertens (Napoli), Argentinec Paulo Dybala (Juventus), na devetem mestu pa najdemo slovenskega reprezentanta Josipa Iličića.

Gorenjec je v letošnji sezoni za Atalanto izvedel 56 driblingov, bil je 46-odstotno uspešen v svojih namerah. Za Iličićem deseterico zaključuje Brazilec Malcolm (Bordeaux).

Opta Stats najboljši driblerji | Avtor: Opta Opta

Komentarjev 1
  • Rozman 13:27 10.november 2017.

    Ja, tole je pa statistično popačeno. Ne more bit najboljši nekdo samo zato, ker se je največkrat spustil v dribling. Šteti bi morli odstotki uspešnih preigravanj, če jih je bilo denimo nad 50. Tako bi bil Fekir najboljši, Jojo pa ...prikaži več verjetno daleč izen prve deseterice...