Šport > Nogomet
142 ogledov

Slovenci še drugič vzeli mero Črnogorcem

Slovenija U21 NZS/Facebook
Mlada nogometna izbrana vrsta Slovenije (U21) je v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Novi Gorici gostila Črno goro.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019, ki bo v Italiji, premagala Črno goro (2:0).

Potem ko so slovenski upi že na prvi tekmi v Podgorici premagali Črnogorce (3:1), so jih tokrat še drugič. Oba zadetka so dosegli v drugem polčasu in tako na četrti tekmi prišli še do tretje zmage in so ob vodilnih Francozih edini neporaženi v skupini.

Slovenci v prvem polčasu niso navdušili. Žogo so imeli manj kot 40 odstotkov časa v posesti, sprožili so tudi manj strelov kot gosti. Toda od teh niti eden ni bil posebej nevaren za enega ali drugega vratarja. Izbranci Primoža Glihe so še najnevarneje merili v 29. minuti, ko je z 19 metrov streljal Janez Pišek, Matija Šarkić pa je žogo ujel. Na drugi strani so Črnogorci še manj ogrožali Grego Sorčana, v 36. minuti je sicer Stefan Lončar prišel do ugodnega položaja za strel z roba kazenskega prostora, a ga slabo izvedel in žogo poslal mimo vrat.

Izbrance Primoža Glihe naslednja preizkušnja čaka v ponedeljek, ko bodo v Domžalah gostili Francijo.

V 53. minuti so Črnogorci imeli najlepšo priložnost dotlej, po kotu je z glavo streljal Nikola Krstović, a bil le malo premalo natančen. V 61. minuti pa so Slovenci povedli, ko je Jan Mlakar zadel z natančnim nizkim strelom s približno 20 metrov. Osem minut pozneje je z glavo meril Žan Žužek, a preveč po sredini. So pa Slovenci podvojili prednost v 80. minuti, ko je Erik Gliha podal z leve strani, Mlakar je žogo podaljšal do Matica Vrbanca, ki je z nogo zadel iz bližine.

Na prvenstvo se ob Italiji neposredno uvrstijo zmagovalci devetih kvalifikacijskih skupin, najboljše štiri drugouvrščene ekipe pa se bodo prebile v dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za Euro U21 (skupina 9), 4. kolo:

Slovenija - Črna gora 2:0 (0:0)
Mlakar 61., Vrbanec 80.

Francija - Bolgarija 3:0 (0:0)
Luksemburg - Kazahstan 0:3 (0:3)

LESTVICA:
1. Francija 12 točk
2. Slovenija 10
3. Kazahstan 6 (+1)
4. Luksemburg 4 (+1)
5. Bolgarija 2
6. Črna gora 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.