Šport > Nogomet
16646 ogledov

Čeferin navdušil z nadvse plemenito potezo

aleksander čeferin
Najvplivnejši Slovenec v nogometnem svetu je znova dokazal, da ni le vrhunski funkcionar, temveč tudi velik človek.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin si je z odločnim vodenjem krovne zveze na stari celini pridobil veliko simpatizerjev, zdaj pa se je izkazal še kot velik človekoljub.

Slovenski funkcionar se je pridružil projektu Common Goal, katerega člani v dobrodelne namene prispevajo en odstotek svoje plače. S tem je postal prvi nogometni voditelj na tako visokem položaju, ki bo sodeloval v dobrodelni akciji.

aleksander čeferin | Avtor: Profimedias Profimedias

Common Goal deluje pod vodstvom berlinske organizacije Streetfootballworld, ki sodeluje z več kot 120 dobrodelnimi institucijami v 80 različnih državah. Med projekti so tudi izenačevanje pravic obeh spolov v Indiji, mirovni procesi v Kolumbiji ter integracija beguncev v Nemčiji.

Eden od ustanoviteljev projekta in prvi donator je zvezdnik Manchester Uniteda Juan Mata, kateremu so se med drugimi pridružili Mats Hummels, Giogrio Chiellini, Alex Morgan, Megan Rapinoe, Shinji Kagawa in Julian Nagelsmann. Na seznamu dobrodelnežev je po novem tudi Čeferin.

"Močno verjamem, da nogomet lahko spremeni svet. Juan Mata me je navdihnil, da sem se pridružil projektu Common Goal. Lepo je videti, da gibanje vodi nogometaš, saj so igralci z nogometom veliko pridobili. To je njihova priložnost, da nekaj vrnejo. Pozivam vse člane nogometne družine - igralce, trenerje, klube in lige, da pokažejo družbeno odgovornost in donirajo v projekte, v katere verjamejo," je povedal predsednik.

O višini Čeferinove donacije Uefa ni poročala, Mata, ki je pred meseci sprožil akcijo, pa bo v dobrodelne namene podaril odstotek svoje 7,8 milijona evrov vredne letne plače pri Manchester Unitedu.

Mata je ob tem dodal: "Aleksandru se globoko zahvaljujem za izkazano zaupanje v Common Goal. Čestitam mu za to gesto in strinjam se z njegovim prepričanjem, da lahko nogomet pripomore k boljšemu svetu. Aleksander je prvi nogometni voditelj, ki se je pridružil našemu projektu. Upam, da bodo drugi sledili njegovemu zgledu," je dejal 29-letni španski reprezentant.

Komentarjev 3
 • Avatar Leon
  Leon 09:38 30.november 2017.

  Bla,bla,bla,........pravna kasta uničuje človeštvo ..............korporativni fašizem .

 • ode 20:08 29.november 2017.

  Ta poteza se mu pozna toliko, kot, ko mu s kruha pade kroglica kaviarja.

 • Ledena 19:15 29.november 2017.

  Kako lahko povezete Ceferina z besedo"plemenita"??????Navaden piece of shit.