Šport > Nogomet
1486 ogledov

Čeferin nagovoril v slovenskem jeziku

aleksander čeferin Profimedias
Na Ljubljanskem gradu so opravili žreb skupin za evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu, ki ga bo med 30. januarjem in 10. februarjem prihodnje leto gostila Ljubljana.

Slovenska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu v Ljubljani, ki bo med 30. januarjem in 10. februarjem prihodnje leto, igrala v skupini A skupaj z Italijo in Srbijo. Tako je določil današnji žreb skupin na Ljubljanskem gradu.

Žreba sta se udeležila tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in nekdanja vrhunska alpska smučarka Tina Maze, ki je skupaj z ambasadorjema EP Milenkom Ačimovićem in Milivojem Simeunovićem tudi žrebala skupine.

Na prvenstvu bodo štiri skupine s po tremi reprezentancami, po dve najboljši se bosta prebili v četrtfinale. Vse tekme bodo v dvorani Stožice.

Slovenija je doslej igrala na petih EP, najuspešnejša pa je bila leta 2014 v Belgiji, ko je kot edina premagala poznejše prvake Italijane, izpadla pa v četrtfinalu.

Skupine EP 2018:

- skupina A: Slovenija, Italija, Srbija.
- skupina B: Rusija, Kazahstan, Poljska.
- skupina C: Portugalska, Ukrajina, Romunija.
- skupina D: Španija, Azerbajdžan, Francija.

"Na vsak način je to promocija slovenskega nogometa, ne le futsala. Na ta način se pridobi zanimanje več otrok tako za nogomet kot za futsal. Smo dobri organizatorji, prepričan sem, da bo EP odlično. Zelo pomembno pa je, da Slovenija pride čim dlje. Če bi fantje zelo hitro izpadli, bo verjetno zanimanje bistveno manjše, kot če pridemo, recimo, do konca," je po žrebu dejal predsednik Uefe Čeferin, ki se zaveda, da dvoranski nogomet verjetno nikoli ne bo tako priljubljen kot "pravi" nogomet, "lahko pa je bistveno bolj priljubljen, kot je".

Predsednik NZS: Žreb je težak

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović vidi tudi pozitivne vidike žreba, ki je Sloveniji namenil dva najtežja možna tekmeca. "Žreb je vsekakor težak. Dobili smo res dve dobri reprezentanci, ki igrata vrhunski futsal. Toda tudi mi nismo slabi. Za pristop in rezultat se ne bojim. Gre pa za zelo privlačno skupino. Posebej prva tekma bo kar nekakšna ponovitev prve tekme s prejšnjega EP v Srbiji. Naj bo izid tak, kot je bil v Srbiji, torej 3:2 za domače, potem bo vse v redu. Gre za zelo privlačno skupino, ki bo v Stožice privabila veliko gledalcev," je malce v šali pojasnil Mijatović.

Selektor Dobovičnik je bil malce manj zadovoljen. "To je bila najslabša različica žreba. Tu je 12 ekip, ki so vse kakovostne, da se razumemo, vseeno pa sem pričakoval malo popusta, vsaj v tretji skupini. Želel sem si nekoga drugega, ne Srbije. Ampak, kot sem rekel, z vsemi smo že igrali, z vsemi lahko igramo, odločilna pa bosta naša pripravljenost in forma na prvenstvu," je uvodoma povedal selektor in se ozrl na tekmeca v skupini.

"Italija je najmočnejša v skupini, po ratingu in realno. S Srbijo pa bomo spet bili boj, ima veliko dobrih mladih igralcev, mislim pa, da z njimi lahko igramo. Prva tekma bo verjetno najbolj pomembna v skupini," je še dejal Dobovičnik.

"To je morda edinstvena priložnost v mojem življenju, da imam kot predsednik Uefe govor v maternem jeziku." 

Aleksander Čeferin

Prenos V ŽIVO:

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:45 29.september 2017.

    Vauuuuuuuuuuuuuu......kakšen jezik pa je to med pravniki ?