Šport > Nogomet
6283 ogledov

Trdil, da dela zastonj, resnica je drugačna

Davor Šuker
Predsednik Hrvaške nogometne zveze se je znašel sredi nove afere.

Davor Šuker je v času svoje aktivne nogometne kariere navduševal hrvaške navijače, kot predsednik tamkajšnje nogometne zveze (HNS) pa je precej manj priljubljen v javnosti.

Obtožbe o njegovih koruptivnih in klientalističnih povezavah s krogom kontroverznega Zdravka Mamića se zvrstijo iz meseca v mesec, zdaj pa ga obtožujejo še namernega zavajanja.

Šuker je v intervjuju pred dvema letoma zatrdil, da kot predsednik HNS dela zastonj, kot prostovoljec. Po poročanju Večernjega lista pa to ne drži, nekdanji napadalec Dinama, Seville, Reala, Arsenala, West Hama in 1869 Münchna naj bi mesečno od zveze prejemal med 50000 in 55000 kun (med 6600 in 7200 evri).

HNS na vprašanja o Šukerjevih dohodkih ni želel odgovoriti, češ da so posamezne pogodbe z vodstvom zveze poslovna skrivnost. 

Poleg omejene plače naj bi zveza Šukerja plačevala tudi izobraževanje dodiplomski študij športnega managementa na Visoki poslovni šoli Libertas. 

Kljub vsem aferam Šuker ostaja glavni favorit za nov mandat na čelu HNS.

ante čačić Hrvaška Šport Hrvati odstavili selektorja Anteja Čačića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.