Šport > Nogomet
569 ogledov

Hrvati odstavili selektorja Anteja Čačića

ante čačić Epa Ante Čačić je reprezentanco prevzel leta 2015.
Ante Čačić ni več selektor hrvaške nogometne reprezentance, poročajo hrvaški mediji.

Nekdanji nogometni trener Maribora Ante Čačić naj bi po poročanju hrvaških medijev izgubil službo selektorja hrvaške reprezentance. Čačić je sinoči na Reki igral neodločeno 1:1 proti Finski in moštvu v kvalifikacijskem ciklusu za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo priprl vrata napredovanja.

Hrvaška je s prvega mesta na lestvici skupine I po sinočnjem remiju padla na drugo mesto, vrh pa je zavzela Islandija. Na prvenstvo potujejo iz Evrope le zmagovalke skupin, najboljših osem drugouvrščenih ekip pa mora v dodatne kvalifikacije.

Hrvaška nogometna zveza je že našla zamenjavo. Hrvaško bo na odločilni tekmi v ponedeljek proti Ukrajini v gosteh v Kijevu vodil Zlatko Dalić, nekdanji nogometni igralec na položaju vezista, ki je zaslovel zlasti v dresu varaždinskega Varteksa.

Med kandidati za Čačićevega naslednika je bil tudi trener Rijeke Matjaž Kek, ki mu je podporo izreklo 30 odstotkov anketirancev na spletni strani 24sata.hr. Večje podpore je bil deležen le Robert Prosinečki (48%).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.