Šport > Nogomet
98 ogledov

Selektor bo znan v dveh tednih

Tomaž Kavčič Anže Petkovšek Tomaž Kavčič velja za favorita za selektorski položaj.
Predsedmik NZS bo izvršnemu odboru predlagal le enega kandidata za selektorja.

Slovenska nogometna reprezentanca je od konca kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji brez selektorja. Nogometna zveza Slovenije (NZS) bo izbrala novega, po besedah predsednika NZS Radenka Mijatovića se bo to zgodilo na naslednji seji izvršnega odbora, in sicer konec novembra ali v prvem tednu decembra.

"Lahko vam povem to, da smo v sklepni fazi izbire in da bomo na naslednjem IO, ki bo konec novembra oziroma v prvem tednu decembra, izbrali selektorja, ki ga mora potrditi IO. Nato vas bomo povabili na novinarsko konferenco in ga tam tudi predstavili," je v Ljubljani ob robu začetka prodaje vstopnic za evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu, ki ga bo med 30. januarjem in 10. februarjem gostila Ljubljana, povedal Mijatović.

Ta je pojasnil, da bo odboru kandidata predlagal kolegij predsednika, in dodal, da verjame, da ga bo IO tudi potrdil. Poudaril pa je, da bo predlagal le enega bodočega naslednika Srečka Katanca. "Nesmiselno je IO dajati več kandidatov. Predlagali bomo zgolj enega," je dejal Mijatović.

Na vprašanje, kaj so si pri iskanju novega selektorja predvsem želeli videti, pa je pojasnil: "Vsekakor smo želeli nekoga, ki zelo dobro pozna reprezentanco, ki pozna razmere v slovenskem nogometu, ki si želi narediti rezultat in da je ustrezen po karakterju in človeški plati. To je bilo ključno pri izbiri."

Iz vsega povedanega in vse bolj razširjenih ter glasnih namigovanj bo tako mesto selektorja najverjetneje prevzel dosedanji pomočnik Katanca Tomaž Kavčič, tudi nekdanji selektor reprezentance do 21 let.

Slovensko reprezentanco je doslej sicer vodilo šest različnih selektorjev. Ob Katancu, ki je bil selektor dvakrat, še Slaviša Stojanović, Bojan Prašnikar, ki je bil na selektorskem stolčku kar trikrat, Zdenko Verdenik, Branko Oblak in Matjaž Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.