Šport
3399 ogledov

"Eden najboljših pretepov leta v NHL"

wikowski seeler pretep nhl hokej
Brutalen pretep je spreobrnil potek tekme.

Hokejisti Minnesote Wild so v noči na ponedeljek v tekmi severnoameriške lige NHL premagal Detroit Red Wings (4:1). Osrednje ime večera je bil novinec v najmočnejši hokejsti ligi na svetu Nick Seeler, ki je pri zaostanku za gol uprizoril pretepaški šov z Lukom Witkovskim.

"Zdelo se mi je, da je trenutek pravi. Zaostajali smo z 1:0. Nikoli ne veš, kako se bodo fantje odzvali, a na srečo smo dosegli dva hitra gola," je pojasnil Seeler, ki je odigral šele 12. tekmo v ligi NHL. Mladi hokejist je branil soigralca Zacha Pariseja, ki se je malo prej za las izognil grobemu naletu hokejista iz Detroita.

"Lahko bi bilo zelo grdo. Na srečo sem se umaknil. Pretep je izgledal kot v starih časih, jaz pa sem imel vstopnice za prvo vrsto. Zvoki ob udarcih so bili brutalni. Mislim, da mu dolgujem večerjo. Vedno cenimo, kadar se nekdo postavi za soigralca," je komentiral Parise.

Witkowski je z grobo igro tako razjezil Seelerja, da je ta v naslednjem napadu odvrgel rokavice. Vnel se je hud pretep, ki ga je trener Minnesote Bruce Boudreau komentiral z besedami: "Stepel se je s pravim težkokategornikom. To je bil bržkone eden najboljših pretepov v letošnji sezoni lige NHL."

wikowski seeler pretep nhl hokej | Avtor: Profimedia Profimedia

Minnesoti je v nadaljevanju tekme uspel popoln preobrat. Za izenačenje je poskrbel Eric Staal, za vodstvo pa je zadel Parise. V zadnji tretjini je z dvema goloma tekmo odločil Jason Zucker.

NHL, izidi:

Florida Panthers - Philadelphia Flyers 4:1
Colorado Avalanche - Nashville Predators 3:4 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks 6:3
New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 2:3
Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets 2:3
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets 2:4
Minnesota Wild - Detroit Red Wings 4:1

Komentarjev 1
  • alen04 14:52 05.marec 2018.

    Inteligentno zelo omejena teleta.