Slovenija > Črna kronika
11825 ogledov

Čistilka pometla dokaze v primeru zabodenega 25-letnika

huligani pretep YouTube
Na zavzeto delavko, ki je preiskava ni zmotila pri čiščenju mesta, je policijo opozorila očividka.

Minuli teden smo poročali, da je policija razkrila podrobnosti pretepa, ki se je zgodil 7. januarja v Mariboru, v katerem je bil zaboden 25-letnik.

Še vedno ni znano, kdo je ubil 25-letnika, ki je nekaj dni kasneje zaradi hudih poškodb umrl v UKC Maribor, je pa znano, da se je žrtev vmešala v pretep zaradi ustavljenega avtomobila, v katerem je sodelovalo devet ljudi.  Ko je 25-letnik obležal na tleh, sta ga opazila dva očividca, ki sta mu nudila prvo pomoč in poklicala rešilce. 

huligani pretep Preiskava Slovenija Policija razkrila razloge za pretep v Mariboru, v katerem je bil zaboden 25-letnik

Policisti so v prvem delu preiskave opravili več kot 100 razgovorov z različnimi osebami, zasegli več predmetov, več ljudi pridržali, izvedli so tudi hišno preiskavo. Časnik Večer danes piše, da kriminalisti s preiskavo nimajo lahkega dela, saj se policistom ni javila nobena priča, ki bi videla, kdo je 25-letnika zabodel, čeprv je bilo tam tedaj več ljudi. 

Pri osumljencu premalo dokazov

Usodnega trenutka ni posnela nobena varnostnega kamera, policija pa tudi ni našla nevarnega predmeta, s katerim je bila žrtev zabodena. V hišni preiskavi pri osumljencu niso našli dovolj obremenilnega dokaza, da bi tožilstvo zanj predlaglo pripor. 

Med drugim je delo kriminalistom po poročanju Večera otežila še Snaga. "Na prizorišču po naših podatkih niti kasneje niso našli hladnega orožja, policijski dokumenti o preiskavi incidenta pa razkrivajo okolščino, ob kateri se postavlja vprašanje, kako se je lahko zgodilo, da je delavka podjetja Snage na prizorišču krvavega pretepa pometla dokaze, ne da bi policija to opazila," piše časnik. "Dejstvo je sicer, da je bila situacija tudi ob prihodu policije na Koroški cesti še vedno kaotična, pa vendar se skoraj ne bi smelo zgoditi, da je snažilka policiste prehitela pri zavarovanju sledi."

Pretep Tragično Slovenija 25-letnik, udeležen v pretepu, umrl Sveče Zoper policijo Slovenija Protest po smrti pretepenega 25-letnika

Iz policijskega dokumenta, ki so ga pri časniku pridobili neuradno, izhaja, da je delavka Snage na prizorišču hudega pretepa pometla naslednje dokaze: trinajst okrvavljenih papirnatih robcev, pleteno podkapo in pulover. Naštete predmete so policisti po navedbah Večera kasneje našli 900 metrov od prizorišča incidenta, v zabojniku na Maistrovem trgu, kamor jih je skupaj s preostalimi smetmi odložila snažilka. Na zavzeto delavko, ki je preiskava ni zmotila pri čiščenju mesta, je policijo opozorila očividka. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
 • Jožef Koprivnikar 11:40 29.januar 2018.

  Bo zdaj vsega kriva čistilka ? Pa saj je bilo prisotno veliko ljudi, so njihove izjave malenkostne in ne povedo nič ?

 • uni65 11:04 29.januar 2018.

  A čistilka nosi smeti 900 metrov daleč v kontejner???

 • Avatar Leon
  Leon 09:30 29.januar 2018.

  Čistilka pometla dokaze ? Ha,ha,ha.........naj pomete še odgovorne .