Slovenija
14511 ogledov

Protest po smrti pretepenega 25-letnika

Sveče Profimedias
Prejšnjo nedeljo je bil 25-letni mladenič zaboden pri mariborski tržnici. Danes so ga pokopali, njegovi prijatelji pa pred policijo pripravili protest.

Kot poroča portal maribor24.si, so prijatelji 25-letnika med protestom na mestu tragičnega dogodka in pred policijo prižigali sveče in tudi bakle.

Pretep Tragično Slovenija 25-letnik, udeležen v pretepu, umrl

Izjava udeležencev shoda

Navajamo jo v celoti: Danes mineva pet dni, odkar je naš Mario prejel usodne poškodbe. V teh petih dneh, ki so minili, policija še ni uspela sestaviti celotne zgodbe in pripreti krvnika – kljub temu, da se je dogodek zgodil pred ogromno pričami in so ga posnele kamere. Naš namen današnjega zbora ni pametovati, kako naj kdo opravlja svoje delo. Pristojnim organom želimo izreči vso podporo pri iskanju izmečka, krivega za to dejanje.

Kljub temu nas celotna situacija bega. Kljub temu, da nismo strokovnjaki na tem področju, pa po naši osnovni logiki ne razumemo, kako je mogoče, da se ob zgodnjih jutranjih urah avto mimo vseh kamer pripelje nazaj do Celja? Kako je mogoče, da kljub vsem pričam pred dotičnim klubom, še vedno nimamo celotne zgodbe? Kako je mogoče, da Celjan, ki je tudi sam porezan po rokah, še ni v priporu in se mora danes udeležiti informativnega pogovora? Kako je mogoče, da še nobena notranjost avta ni bila pregledana zaradi iskanja Marijeve krvi? Kako je sprejemljivo, da policija tava v temi, med tem ko ji vse informacije prihajajo iz strani Mariborčank in Mariborčanov, Marijevih prijateljev?

Glede na to, da sta se pretepali skupina Mariborčanov in skupina Celjanov, ni jasno, zakaj so bili prvi osumljenci Mariborčani ?!? Kako je mogoče, da policija za banalne pretepe takoj urgira, zapira in posplošuje, v tem primeru pa naj bi tavali v temi? Celotna situacija pušča v nas veliko dvomov, ki nas razžirajo in nam ne pustijo spati. Ob tej priložnosti želimo Marijevi družini sporočiti iskreno sožalje in neomajno podporo. Mariju pa sporočamo, da nas je danes tukaj 100, čez 3 dni nas bo 300 in tako naprej, dokler ne zmagamo. Kajti ne bomo odnehali in ne bo miru, dokler se zadevi ne pride do dna, saj delček Maria za vedno živi v nas.

Policija: prič je bilo mnogo, javila se ni niti ena

Mariborska policija je na Facebooku objavila odziv na protest in zgoraj objavljeno izjavo, v katerem med drugim izpostavlja, da so v okviru preiskave dolžni spoštovati predpise in zakon.

Izpostavljajo, da je prič tega dogodka veliko, ravno tako da je veliko takšnih, ki poznajo podrobnosti dogajanja pred pretepom in tudi po njem, vendar da se nihče policiji - ne glede na njihov poziv - ni javil.

Policijska uprava Maribor poudarja še, da zaradi interesa preiskave ne morejo vseh informacij deliti z javnostjo. Zapis, ki ga objavljamo v celoti, sklenejo z zagotovilom, da ne bodo odnehali, dokler ne primejo storilca ali storilcev in jih pripeljejo pred sodišče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • nergač 12:51 13.januar 2018.

    enkrat so me napadli lokalni prebivalci, ker so me obtožili, da jim kradem krompir, kar seveda ni bilo res. Niso me izpustili in na policijo sem čakal 45 minut, potem jih je prišlo pa hkrati osem v treh vozilih. Ojej ojej...

  • Lavdan 12:39 13.januar 2018.

    Na žalost protestirajo en teden prepozno. Noben protest ga ne bo oživel. Če pa vedo kdo ga je naj ga prijavijo, ne da se skrivajo kot podgane.

  • maresem 10:36 13.januar 2018.

    Kako vam ni jasno... naša policija je del mafijskega klana in ne v službi državljanov... ja, je... prvorazrednih, drugorazredne pa lupi na vsakem koraku.