Slovenija > Črna kronika
36455 ogledov

Policija razkrila razloge za pretep v Mariboru, v katerem je bil zaboden 25-letnik

huligani pretep YouTube
Zabodeni 25-letni Mariborčan se je vključil v napad, ki se je začel zaradi vozila Celjanov, ki so se ustavili sredi ceste.

Mariborska policija je v preiskavi pretepa, ki se je zgodil 7. januarja na Vodnikovem trgu in v katerega je bilo vpletenih več ljudi, prišla do nekaterih zaključkov, še vedno pa ni znano, kdo je zabodel 25-letnika, ki je nekaj dni kasneje zaradi hudih poškodb umrl v UKC Maribor.

Pretep Tragično Slovenija 25-letnik, udeležen v pretepu, umrl

Mariborčani napadli Celjane

Pretep v Mariboru se je začel zaradi ustavljenega avtomobila. Po tem, ko se je na Vodnikovem trgu 7. januarja v zgodnjih jutranjih urah zaprl lokal, je pred vhod pripeljala skupina ljudi. Avto so ustavili sredi ceste in tako zaprli pot. "Skupina iz območja Celja, v kateri je bilo 9 oseb, je namreč pred krožiščem vstopala v vozilo. Za njimi se je z vozilom pripeljala skupina petih Mariborčanov. Ker niso mogli naprej, so se ustavili nekaj metrov za vozilom Celjanov. Prišlo je do verbalnega spora, ki je generiral napad Mariborčanov in vsesplošni pretep," so sporočili z mariborske policije, 

Verbalni spor se je sprevrgel v napad

Skupini iz drugega avta so se priključili še trije moški, ki so bili v neposredni bližini pri kiosku s hitro prehrano. Med njimi je bil tudi 25-letnik, ki so ga med napadom zabodli za enim od vozil. Ko je obležal na tleh, sta ga opazila dva očividca, ki sta mu nudila prvo pomoč in poklicala rešilce. Moški je po nekaj dnevih v bolnišnici umrl.

"Napad in pretepanje je bil tako silovito, da so se napadeni branili in pretepali vendar kmalu razbežali," še pravijo na policiji.

Kot je pojasnil Munda preiskavo vodijo v dveh smereh - v smeri nasilništva in povzročitve posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt. Zaključen je prvi del preiskave.

Štirim moškim so mariborski policisti odvzeli prostost, očitajo jim kaznivo dejanje nasilništva. Ker so bili že vsi štirje v preteklosti kaznovani zaradi nasilništva, so ostali v priporu. Med njimi naj bi bili tudi moški, ki so se skupaj z umrlim pridružili napadu.

Policisti so opravili več kot 100 razgovorov z različnimi osebami, zasegli več predmetov, več ljudi pridržali, izvedli tudi hišno preiskavo. "Ko bomo obdelali vse sledi in zbrali dodatna obvestila, bomo uspeli preiskati tudi kaznivo dejanje posebno hude telesne poškodbe ter nato podali kazensko ovadbo. Kdaj se bo to zgodilo, ne morem natančno reči, bo pa to najverjetneje v nekaj tednih," je povedal Munda.

Očividci se niso javili

Pretep se je začel zaradi verbalnega spora in "druge okoliščine", o kateri pa Munda danes ni hotel govoriti. Po podatkih nekaterih medijev naj bi bil prvi avtomobil celjske registracije.

Munda je ponovil razočaranje nad odzivom ljudi, ki so bili priče dogodka. "Glede na število ljudi, ki so bili priče, bi pričakoval, da bomo dobili jasno sliko, vendar temu ni tako," pravi Munda.

Sveče Zoper policijo Slovenija Protest po smrti pretepenega 25-letnika

Pojavili so se tudi namigi, da so policisti za prihod na kraj dogodka potrebovali odločno preveč časa, kar okrog 20 minut. Zakaj naj bi do intervencije trajalo tako dolgo, Munda ni pojasnil, je pa potrdil, da tudi o tem poteka preiskava.

Fotografija je simbolna.

 

Komentarjev 13
  • Janez_53 18:20 19.januar 2018.

    ""Napad in pretepanje je bil tako silovito, da so se napadeni branili in pretepali vendar kmalu razbežali," še pravijo na policiji." Oprostite, toda ne morem si kaj, da ne bi pomislil, da se tako formuliran stavek pregovorno lahko porodi le policistu.

  • otvoj 18:01 19.januar 2018.

    To je že splošno znano, da policisti po prijavi splošnega pretepa pogosto raje naredijo en dodaten krog in počakajo kakšno minuto, da se pretep konča, kot pa da bi prišli pravočasno, ker ne želijo riskirat svojega življenja zaradi mizerne plače. ...prikaži več Vsekakor obsojanja vredna dejanja policistov, ki pa menda niso redkost.

  • ode 16:03 19.januar 2018.

    Sam je rinil v težave in se vmešaval v prepir in pretep dveh skupin. Verjetno to ni storil prvič. Pogosto jo taka oseba najbolj skupi. In prav je tako.