Šport > Nogomet
11069 ogledov

Tudi po stotih ogledih ne boste razumeli, kako je to mogoče

spartak radnički Print Screen
Škandalozna odločitev je vzbudila sum v regularnost tekme v najmočnejši srbski ligi.

V tekmi 36. kroga srbske Super Lige, ki je odločala o neposredni uvrstitvi v skupinski del Lige Evropa, sta se pomerila Spartak Subotica in Radnički Niš.

Zmage se je veselila domača ekipa (2:0) in se tako pomaknila na tretje mesto prvenstvene lestvice, ki kot zadnje vodi v Evropo.

Tekmo je v največji meri zaznamovale bizarne odločitve kontroverznega delivca pravice Srđana Obradovića, ki si je privoščil kar nekaj začetniških napak.

Preveč, da bi te ostale neopažene.

Najprej je v sumljivih okoliščinah v razmaku ene minute pokazal dve rumena najboljšemu strelcu gostujoče ekipe Miranu Pavkovu. V nadaljevanju je dosodil dve najstrožji kazni v korist domače ekipe, kar je vzbudilo sum o nameščanju tekme.

Srbski sodnik se je na udaru znašel zaradi škandalozne odločitve v 78. minuti, ko je dosodil fantomsko enajstmetrovko v korist Spartaka.

Domači nogometaš je na desni strani kazenskega prostora podal v sredino, žoga je šla med nogami igralcu Radničkega, delivec pravice pa je pokazal na belo točko.

Posnetek si lahko ogledate znova in znova, vendar boste z vsakim ogledom bolj zmedeni.

Kljub bizarni sodniški odločitvi, kar niti ne more biti predmet razprave, so gostje vse skupaj pospremili zelo mirno. Brez glasnih protestov, kot bi sicer pričakovali na tako pomembni tekmi, ki ne nazadnje odloča o tem, kdo bo prihodnje leto igral v Evropi.

Zanimiv je tudi podatek, da je Obradović gostom pokazal štiri rumene in rdeči karton, domačim pa - reci in piši - nobenega.

Škandalozno sojenje je vzbudilo veliko pozornosti v balkanskih, že zlasi pa v srbskih medijih. Obradovića so dan po tekmi privedli na policijsko postajo v Jagodini, kjer so opravili prvo zaslišanje.

Incident je pod drobnogled vzela tudi Srbska nogometna zveza, katere predsednik Slaviša Kokeza od sodniške komisije zahteva stroge sankcije za Obradovića.

Po tekmi se je oglasil tudi Mirko Poledica, nekdanji srbski nogometaš in predsednik sindikata profesionalnih igralcev, ki je dejal: "V nogometu sem 30 let, igral sem v devetih klubih, med njimi so tudi štirje tuji. V nogometu imam ogromno izkšenj tako v vlogi igralca kot funkcionarja, a takšnega prevaranta, kot je Srđan Obradović, nisem videl še nikoli v življenju. Ne v Srbiji ne kjerkoli drugje po svetu."

Komentarjev 1
  • chicar 08:54 15.maj 2018.

    Kmetija kot se šika, kaj pa je od Srbije in srbov druga pričakovati ?

Sorodne novice