Šport
1153 ogledov

"Jokal sem, zavedam se, kaj sem storil"

fabio fognini EPA
Nepredvidljivi, a nikoli dolgočasni italijanski tenisač se je pokesal za incident, ki ga je zakuhal v New Yorku.

Kontroverzni Fabio Fognini obžaluje neprimerne besede, ki jih je izrekel na dvoboju OP ZDA. Italijan, ki je v uvodnem krogu moral priznati premoč precej nižje rangiranemu rojaku Stefanu Travaglii, je v nekem trenutku ozmerjal glavno sodnico in jo označil za "k**bo". Za nameček je večkrat zaklel v maternem jeziku, kar so pristojni organi uspeli dešifrirati šele štiri dni po prekršku.

Fognini je po izpadu v konkurenci posameznikov dobil dva obračuna v konkurenci dvojic, nato pa so ga diskvalificirali s turnirja. Tenisaču so prav tako odvzeli 64.000 dolarjev denarne nagrade in osvojene točke za lestvici ATP.

Mednarodna teniška zveza (ITF) mu je naložila kazen v višini 24.000 dolarjev, a ta bo še precej višja, če bo preiskava pokazala, da je Fognini storil hujši prekršek. V tem primeru mu grozi celo prepoved nastopanja. Osmoljenec je postal tudi Simone Bolelli, ki se je s Fogninijem uvrstil v tretji krog turnirja dvojic, kjer pa zaradi diskvalifikacije rojaka ni mogel nastopiti.

"Opravičujem se vsem. Ne samo sodnici, ki sem se ji opravičil že v New Yorku, ampak vsem, ki sem jih prizadel, še posebej ženskam. Nič nimam proti njim. Sem oče, mož, imam mamo in sestro, ki sem ju vedno spoštoval. Žal mi je. Zavedam se resnosti mojih dejanj, zavedam sem, da sem storil nekaj hudega," je sporočil Fognini in obljubil, da si bo poiskal strokono pomoč.

"Dosegel sem dno, zato sem tudi začel delati s psihološkim trenerjem. Bila sva na pravi poti, potem pa sem naredil to nerazumljivo neumnost. Prevzemam odgovornost. Pripravljen sem plačati tudi druge sankcije. Priznam, da sem na samem jokal. Jokal sem, ker v resnici nisem takšen. Naslednjič? To se ne bo več zgodilo," je obljubil 30-letnik.

fabio fognini | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice