Šport
33 ogledov

''Fog'' po epskem preobratu izločil Nadala

rafael nadal EPA
Italijan Fabio Fognini je na teniškem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku poskrbel za prvovrstno senzacijo tretjega kroga.

Po pravi grozljivki je v petih nizih s 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4 izločil dvakratnega zmagovalca turnirja, nekdanjega prvega igralca sveta, Španca Rafaela Nadala.

fabio fognini | Avtor: EPA EPA
Štirinajstkratnemu zmagovalcu največjig turnirjev se je v zadnjih desetih letih prvič pripetilo, da je tako zgodaj izpadel z zadnjega turnirja za grand slam v sezoni. Španec je imel pred črnim petkom sijajno statistiko - po dobljenih prvih dveh nizih je dobil kar 151 dvobojev.

Nadala je izločil 32. igralec s svetovne teniške jakostne lestvice Fognini, ki se bo v osmini finala pomeril s še enim Špancem Felicianom Lopezom, 18. nosilcem, ki je v treh nizih izločil desetega nosilca Kanadčana Miloša Raonića s 6:2, 7:6 (4), 6:3. Zadnji Italijan, ki se je uvrstil med najboljših šestnajst na turnirju za grand slam v New Yorku je bil Davide Sanguinetti leta 2005.

Medtem ko je Nadal, ki je bil osmi nosilec turnirja, končal nastope, pa se je v naslednji krog prepričljivo uvrstil prvi favorit za krono Novak Đoković (Srb/1), ki je odpravil Italijana Andreasa Seppija s 6:3, 7:5, 7:5. V naslednji krog se je prebil tudi lanski zmagovalec turnirja Hrvat Marin Čilić, deveti nosilec, ki je v petih nizih izločil Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
Za četrtfinalno vstopnico se bo boril tudi Francoz Jo-Wilfried Tsonga, 19. nosilec, ki je bil boljši od Ukrajinca Sergija Stahovskega s 6:3, 7:5, 6:2. Francoz Jeremy Chardy, 27. nosilec, pa je ugnal sedmega nosilca Španca Davida Ferrerja s 7:6 (6), 4:6, 6:3, 6:1.

V ženski konkurenci je med 16 najboljših posameznic pričakovano napredovala prva nosilka Američanka Serena Williams, čeprav je imela njena zmaga proti rojakinji Bethanie Mattek-Sands lepotno napako, saj je tekmica dobila drugi niz. Njena nasprotnica v osmini finala bo Američanka Madison Keys, 19. nosilka.

V osmini finala bo zaigrala tudi starejša sestra Williamsove Venus, 23. nosilka, po gladki zmagi s 6:3, 6:4 proti 12. nosilki Švicarski slovaškega rodu Belindi Benčič. Williamsovo v boju za četrtfinale čaka estonska senzacija, kvalifikantka, Anett Kontaveit, ki je za osmino finala premagala Američanko Madison Brengle s 6:2, 3:6, 6:0.

V naslednjem krogu bo igrala tudi krvnica Slovenke Polone Hercog Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki je bila boljša od Slovakinje Dominike Cibulkove s 7: (9), 4:6, 6:3.

serena williams | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.