Šport
53 ogledov

Dvoboj Mayerjev Leonardu

Leonardo Mayer
V nedeljo se je zaključilo nekaj turnirjev serij ATP in WTA.

Teniški turnir ATP v Hamburgu z nagradnim skladom 1,5 milijona evrov je postregel z zanimivim finalnim razpletom, saj je bilo jasno, da bo zmagal Mayer. Pomerila sta se namreč igralca z enakim priimkom, zmage pa se je veselil Argentinec Leonardo Mayer, ki je ugnal domačina Floriana Mayerja s 6:4, 4:6, 6:3.

Za Leonarda Mayerja je bila današnja zmaga druga na turnirjih najvišje ravni, zanimivo pa je, da je tudi njegov prvi osvojeni turnir hamburški, kjer je zmagal že leta 2014. Letos je do nastopa prišel z nekaj sreče, potem ko je kot srečni poraženec kvalifikacij zamenjal poškodovanega Slovaka Martina Kližana.

Na novi lestvici bo zdaj 138. igralec sveta po današnji zmagi skočil med prvo petdeseterico. Njegov poraženi 33-letni nemški soimenjak pa je tudi v tretjem finalnem poskusu ostal brez prve turnirske zmage v karieri.

Fogniniju nov naslov na pesku

Italijan Fabio Fognini je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Gstaadu z nagradnim skladom 540.310 evrov. Četrtopostavljeni Italijan je v finalu ugnal nemškega kvalifikanta Yannicka Hanfmanna s 6:4 in 7:5. Za 31-letnega Fogninija je to peti turnirski naslov v 13 finalih. Vseh pet zmag je dosegel na peščeni podlagi.

Kljub porazu pa je uspeh kariere dosegel 25-letni Hanfmann, 170. igralec sveta, ki je na poti do finala med drugim izločil tudi tretjega nosilca, Španca Feliciana Lopeza. Od slednjega je bil boljši v 2. krogu.

Siniakova zmagala v Bastadu

Na teniškem turnirju WTA v švedskem Bastadu z nagradnim skladom 226.000 dolarjev je zmagala Čehinja Katerina Siniakova. V finalu je sedma nosilka premagala prvopostavljeno Danko Caroline Wozniacki s 6:3, 6:4.

Za Siniakovo, 56. igralko sveta, je današnja zmaga druga v karieri, prvič je bila najboljša letos v kitajskem Shenzenu.

Wozniackijeva, nekoč številka ena ženskega tenisa, pa je po porazu v svojem prvem finalu peščenega turnirja po letu 2011 še vedno brez zmage v tej sezoni, v karieri pa ostaja pri številki 26.

Shuai Peng dobila domači teniški turnir

Kitajka Shuai Peng je v finalu teniškega turnirja v kitajskem mestu Nanchang (226.750 dolarjev nagradnega sklada), kjer je bila druga nosilka, premagala Japonko Nao Hibino s 6:3 in 6:2 ter slavila drugo turnirsko zmago serije WTA. Enaintridesetletna Pengova je bila najboljša prav tako na domačih tleh leta 2016 v Tianjinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.