Šport
1217 ogledov

Zvezdnik gladko zavrnil pol milijona evrov

OP Francije (Nadal - Wawrinka) EPA
Aktualni zmagovalec OP Francije je zavrnil pol milijona evrov, kolikor bi mu jih za nastop na peščenem turnirju v Hamburgu plačali organizatorji.

Prireditelji teniškega turnirja serije 500 v Hamburgu, ki bo na sporedu od 24. do 30. julija, se soočajo s pomanjkanjem največjih zvezdnikov, zato so poskušali na turnir privabiti nekdanjega prvega igralca sveta Rafaela Nadala.

"Kralju peska" so ponudili t.i. wild card oziroma povabilo v glavni žreb, temu pa dodali še 500.000 evrov. Nadal, ki ni igral vse od poraza proti Gillesu Müllerju v osmini finala Wimbledona, je ponudbo gladko zavrnil.

"Nadal se je odločil za počitek. Če bi osvojil turnir, bi spet postal številka ena," je obžaloval direktor turnirja Michael Stich

Nadalov nastop bi bil lahko zanimiv predvsem z vidika zgoščenega stanja na lestvici ATP, kjer ima Španec manj kot 300 točk zaostanka za prvi igralcem sveta Andyjem Murrayjem.

wimbledon rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Španec bi v Hambrugu veljal za velikega favorita, saj je v letu 2017 dobil 24 in izgubil le en obračun na pesku. Lovorika bi mu prinesla 500 točk in prvo mesto na lestvici, kjer ni bil vse od leta 2014.

Toda Španec se je kljub mamljivi ponudbi odločil, da bo ostal zvest svojemu urniku in prvo mesto napadel na prihajajočem turnirju serije masters v Montrealu.

Evropski del peščene sezone je zaključil z 10. zmago na OP Francije, temu je sledila selitev na travo, zdaj pa prihaja na vrsto cela kopica turnirjev na trdi podlagi, zato je razumljivo, da se v tem trenutku ne želi vračati na pesek.

Kako pomembna je udeležba največjih zvezdnikov za preživetje turnirja, priča podatek, da celoten nagradni sklad v Hamburgu znaša 1,5 milijona evrov, Nadal pa bi jih že za nastop prejel kar 500.000.

Gre za ustaljeno prakso na manjših teniških turnirjih, kamor je zveneča imena težko privabiti. Večji turnirji, kot so grand slami in mastersi, se s takšnimi težavami ne srečujejo, saj je udeležba za najboljše igralce obvezna.

rafael nadal | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice