Šport
95 ogledov

Nagradni sklad presegel 50 milijonov

Arthur Ashe Stadium EPA Arthur Ashe Stadium.
Nagradni sklad na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku bo presegel 50 milijonov dolarjev, so v torek potrdili prireditelji.

S spremembami bo turnir v New Yorku tudi letos imel največji nagradni sklad na svetu. Teniška zveza ZDA je obseg nagrad povečala za štiri milijone na skupno 50,4 milijona ameriških zelencev.

Na turnirju, ki bo na sporedu med 28. avgustom in 10. septembrom, bosta zmagovalca v moški in ženski konkurenci bogatejša za 3,7 milijona dolarjev, v povprečju pa so nagrade za udeležence turnirja višje za 7,5 odstotka v primerjavi z lanskim letom.

Prvaki v moških in ženskih dvojicah bodo prejeli po 675.000 dolarjev, vse višje pa so tudi nagrade kvalifikacijskih turnirjev, ki so narasle na 2,9 milijona.

"Pred petimi leti smo igralcem obljubili, da bo nagradni sklad dosegel mejo 50 milijonov in v čast nam je, da smo izpolnili to obljubo," je ob tem povedala predsednica zveze Katrina Adams.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.