Šport
156 ogledov

Šarapovo je vse to še bolj podžgalo

Marija Šarapova Žurnal24 main
Po besedah petkratne zmagovalke grand slam turnirjev Marije Šarapove je 15-mesečni suspenz zaradi jemanja dopinga samo še povečal njeno ljubezen do tenisa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekdanja številka ena na svetovni teniški lestvici se trenutno pripravlja na svoj četrti nastop po izteku prepovedi, in sicer na turnirju v ameriškem Stanfordu. Tridesetletna Rusinja, ki so jo lani suspendirali zaradi jemanja latvijskega zdravila meldoniuma, s katerim si je izboljševala telesne zmogljivosti, je svoje občutke po skorajšnji vrnitvi v tekmovalni ritem strnila v sporočilu za javnost.

"Zadnji dve leti sta bili zelo psihično naporni zame, težji, kot sem pričakovala. Vendar moja strast do tenisa nikoli ni omajala, v zadnjem času se je le še povečala," je zapisala Šarapova.

Organizatorji turnirja v Stanfordu so ruski prvakinji podarili "jokerja" in ji tako na široko odprli vrata do tekmovanja, kar je vzbudilo veliko nejevolje pri njenih soigralcih, ki so mnenja, da bi si Šarapova morala tovrstne privilegije zaslužiti.

Dobitnica srebrne olimpijske medalje v Londonu leta 2012 je bila pozitivna na lanskem dopinškem testu, potem ko so ji v krvi našli meldonium, čudežno zdravilo za ishemijo, ki je od lani na seznamu prepovedanih substanc. Zvezdnica je takrat v svoj bran povedala, da zdravilo jemlje že celo življenje in da naj ne bi vedela, da je prepovedan. Sprva naj bi bila s teniških igrišč odsotna dve leti, nakar so ji po pritožbi kazen zmanjšali na 15 mesecev.

Šarapova je v letošnji sezoni igrala le na pesku, in sicer v Stuttgartu (polfinale), Madridu (drugi krog) in Rimu (drugi krog).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice