Šport
81 ogledov

Nekdanji številki ena v hiši slavnih

Clijsters Wozniacki četrtfinale OP Avstralije Melbourne grand slam EPA
Nekdanji številki ena v svetu tenisa Kim Clijsters in Andy Roddick sta dva izmed petih igralcev, ki jih bodo v soboto sprejeli v mednarodno teniško hišo slavnih. Pridružili se jima bodo še Nizozemka Monique Kalkman-van den Bosch in Američana Steve Flink ter Vic Braden.

"Sem zelo počaščena. V veliko čast mi je, da bom med številnimi pomembnimi teniškimi imeni, ki sem jih spremljala in občudovala med odraščanjem. Z nekaterimi sem v času svoje kariere imela tudi možnost zaigrati," je povedala 34-letna Belgijka Kim Clijsters , ki je trikratna zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, enkrat pa je osvojila tudi avstralsko krono.

Andy Roddick , ki je predstavnik iste generacije kot Clijstersova, je osvojil svoj edini turnir za grand slam leta 2003, in sicer na odprtem prvenstvu ZDA, še trikrat pa se je boril v finalu proti Rogerju Federerju , vendar mu ni uspelo . "To je nekaj posebnega. Obožujem ta šport in rade volje sem del njega. Ganjen sem, da je moja prisotnost v tenisu za vedno zapisana v zgodovino," je sprejem v teniški hram slave komentiral Američan.

Monique Kalkman-van den Bosch , štirikratna paraolimpijska prvakinja, je pri štirinajstih letih zbolela za rakom, kar jo je paraliziralo od pasu navzdol. Leta 1984 je osvojila zlato medaljo v namiznem tenisu na paraolimpijskih igrah, nato pa se je preusmerila v igranje tenisa na invalidskem vozičku.

"S slavljenem in promoviranjem moje discipline v hiši slavnih, ponujamo spodbudo za vse, ki so se pred kratkim poškodovali. Pomembno je, da se zavedajo vseh svojih možnosti v situaciji, v kateri so se znašli in hvaležna sem, da sem lahko del tega," je povedala 53-letna Kalkman-van den Boscheva.

Prostor v hiši slavnih pa bosta dobila tudi dolgoletni radijski komentator Steve Flink in Vic Braden , ki še vedno velja za priznanega teniškega inštruktorja, predvsem zaradi načina, kako je v svoje delo učinkovito vpeljeval znanstvene in psihološke metode.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.