Šport
662 ogledov

Strl srca Britancev, a več kot zmaga mu je pomenilo ...

andy murray sam querrey EPA
Veliko presenečenje letošnjega Wimbledona je bil ameriški tenisač Sam Querrey.

Sam Querrey je v četrtfinalu letošnjega Wimbledona presenetil domačina Andyja Murrayja in tako še drugo leto zapored izločil branilca naslova, potem ko je lani v drugem krogu senzacionalno premagal Novaka Đokovića.

Querrey je z uvrstitvijo v polfinale dosegel svojo najboljšo uvrstitev na turnirjih za grand slam in se povzel na 23. mesto lestvice ATP, kar je samo šest mest nižje od najvišje uvrstitve iz sezone 2011 (17. mesto).

andy murray sam querrey | Avtor: EPA EPA
Američan je na obračunu z Murrayjem, dvakratnim zmagovalcem Wimbledona, zaostajal z 1:2 v nizih, nato pa naslednja dva dobil z izidom 6:1, 6:1 in se veselil odmevne zmage.

"Britanci so ga podpirali, vendar so zelo prijetni navijači tenisa. Navijajo za dobre točke. Murray je že zmagal na Wimbledonu, tako da je bilo vse v redu," je Querrey povedal za Junks Radio. Med obračunom je vedel, da ima njegov nasprotnik težave s kolkom, vendar o tem ni želel razmišljati. "Gre za igralca, ki je sposoben šepati in se obdržati v obračunu. Poskušal sem, da ga ne bi gledal. Ostal sem zvest temu, kar počnem," je pojasnil.

Bolj kot to, da je premagal prvega igralca sveta, se uvrstil v polfinale grand slama in zabeležil šele 18. zmago v karieri nad igralcem iz top 10 (18-55/25%), ga je razveselil podatek, koliko denarja bo prejel na svoj bančni račun. 

Wimbledon v skladu z drugimi velikimi turnirji iz leta v leta povečuje nagradni sklad. Zmagovalec letošnje izvedbe je prejel kar 2,5 milijona evrov, finalist pa polovico manj oziroma 1,25 milijona evrov.

Polfinalista sta turnir zapustila bogatejša za 630.000 evrov, kar znaša več kot polovico Američanovega celotnega zaslužka v sezoni 2017.

"Ko sem premagal Murrayja, nisem bil navdušen, ker sem se uvrstil v polfinale. Navdušen sem bil, ker sem zaslužil 700.000 dolarjev," je povedal Querrey, ki mu je uvrstitev v finale preprečil Marin Čilić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice