Šport
83 ogledov

Francozi razočarali Šarapovo

marija šarapova Profimedias
Marija Šarapova ne bo dobila povabila (wild card) za nastop na drugem grand slamu sezone za OP Francije, je sporočil prvi mož francoske teniške zveze.

Dvakratna zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Francije Marija Šarapova ne bo dobila posebnega povabila organizatorja za letošnji nastop na drugem grand slamu sezone, je danes sporočil predsednik francoske teniške zveze Bernard Guidicelli. Rusinja se je prejšnji mesec vrnila na igrišča po dopinški prepovedi oziroma 15 mesecih.

Šarapova pred turnirjem v Stuttgartu konec aprila ni igrala vse od odprtega prvenstva Avstralija 2016, ko je bila pozitivna na meldonij. Sprva jo je Mednarodna teniška zveza kaznovala z dveletno prepovedjo igranja, nato pa ji je mednarodno športno razsodišče v Lozani kazen znižalo na 15 mesecev.

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa je upala, da ji bodo prireditelji OP Francije podelili posebno povabilo, danes pa je francoska teniška zveza potrdila, da bo Rusinja izpustila turnir še drugo leto po vrsti.

Rusinja nima dovolj točk, da bi se uvrstila v glavni del turnirja ali pa igrala v kvalifikacijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.