Šport
63 ogledov

Sodišče zavrglo primer o Lochteju

sp plavanje ryan lochte EPA
Američan Ryan Lochte se lahko brezskrbno vrne v Brazilijo, kjer je s prijatelji poskrbel za najdomevnejši incident olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Ameriški plavalec Ryan Lochte, ki se ga od olimpijskih iger v Riu drži tudi nekoliko posmehljiv sloves lažnivega kljukca, bo tudi v prihodnje lahko v Brazilijo, če bo tja še želel, potoval brez skrbi. Tamkajšnje sodišče je namreč zavrnilo obravnavo njegovega primera, ker ni bilo znakov kaznivega dejanja.

ryan lochte | Avtor: EPA EPA
Njegova nešportna olimpijska zgodba je precej razvpita in jo bo kljub številnim športnim uspehom težko še kdaj pometel pod preprogo.

Lani je bil med OI vpleten v nočni incident z varnostniki na bencinski črpalki v Rio de Janeiru, nato pa si je, da bi prikril pravo naravo razbijanja po črpalki, izmislil zgodbo, da so ga skupaj z reprezentančnimi kolegi oropali. Podal je celo lažno prijavo na policijo, da je bil žrtev oboroženih roparjev.

Ameriški olimpijski komite je plavalca po igrah zaradi lažne prijave kaznoval z desetmesečno prepovedjo nastopov, štirimesečne suspenze pa so dobili trije preostali ameriški plavalci, ki so sodelovali pri škandalu, Gunnar Bentz, Jack Conger in James Feigen.

Plavalci so si oboroženi rop na bencinski črpalki preprosto izmislili kot opravičilo za noč, preživeto v pijančevanju.

Zdaj je brazilsko sodišče zavrglo primer; sprva so ga obravnavali kot lažno prijavo, zdaj pa so ugotovili, da ni bilo znakov kaznivega dejanja, zato so postopek ustavili. Nekateri brazilski mediji sicer poročajo, da bi se lahko na takšno odločitev še pritožilo tožilstvo, zato morda primer vendarle še ni povsem končan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.